• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nema kraja crnoj seriji Igokee m:tel! Cedevita Olimpija rutinski zakucala "igose" u Ljubljani

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Košarkaši Igokee m:tel zabilježili su 10. uzastopni poraz u regionalnom takmičenju!

 Cedevita Olimpija - Igokea 20. kolo ABA liga Izvor: ABA liga/Cedevita Olimpija/Aleš Fevzer

"Igosi" već tri mjeseca ne znaju za pobjedu u ABA ligi, a s crnom serijom su nastavili i u nedjelju uveče u Ljubljani!

CEDEVITA OLIMPIJA - IGOKEA 83:73 (25:15, 24:22, 22:14, 12:22)

Nakon što su izabranici Vladimira Jovanovića prekinuli seriju neuspjeha trijumfom na završnom turniru Kupa Bosne i Hercegovine u Sarajevu, podgrijane su nade navijača da mogu crni niz da prekinu i u regionalnom takmičenju.

Međutim, to se nije dogodilo na meču 20. kola ABA lige u Ljubljani.

Osim početnog vođstva od 0:1, Aleksandrovčani nisu uspjeli da se suprotstave raspoloženim "zmajčekima", koji su brzo stekli dvocifrenu prednost, s kojom su i okončali prvu četvrtinu (25:15).

U drugom kvartalu, prednost je narasla i na "plus 16" (37:21), ali se potom Igokea trgnula i serijom od 7:0 smanjila rezultat. Ipak, Ljubljančani su u finišu dodatno pojačali gas i na odmor otišli sa solidnom prednošću od "plus 12" pogodaka.

Cedevita Olimpija je nastavila da "melje" i u trećem periodu, rutinski je održavala dvocifrenu prednost i odbijala sve pokušaje Aleksandrovčana da smanje razliku, da bi u finišu četvrtine otišla i na 20 razlike pred posljednjih 10 minuta - 71:51.

Činilo se tada da je utakmica riješena, međutim, "igosi" su u prvih nekoliko minuta četvrte četvrtine smanjili razliku na "minus 13", ali su potom slovenački košarkaši napravili seriju i definitivno prelomili susret u svoju korist.

Posljednji "trzaj" Igokee u Ljubljani desio se na tri minuta do kraja kada je prednost spala na samo "minus 10", a trojkom Koste Kondića i na osam razlike na 90-ak sekundi prije posljednjeg zvuka sirene (79:71).

Ipak, bilo je prekasno za eventualni preokret.

Ljubljančani su do zaslužene 14. pobjede u sezoni stigli prvenstveno zahvaljujući skoku (30:21), koji je večeras slabije funkcionisao kod gostiju, pa u tom segmentu najviše treba tražiti razloge za 10. uzastopni, a ukupno 14. poraz "igosa". Osim toga, imali su i dosta lošiji procenat šuta za dva, a posebno za tri poena (46%-22%), jer su "zmajčeki" pogodili 12 trojki, a gosti samo četiri.

Najefikasniji u taboru ekipe iz Laktaša bili su Dragan Milosavljević i Kosta Kondić sa po 13 poena, dok Nikola Marić ubacio tri pogotka manje. Kod slovenačkog tima prva imena bili su Džoš Adams sa 20 i Alen Omić sa 15 koševa.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

СА

Шта је било? Заокупљен газда чувањем фотеље, па не може да се посвети вољеном клубу. Даће Бог да испаднете и распаднете се, биће буџет Српске бар мрву растерећенији, а Игокеа неће недостајати ником.

Juventa sport

@СА Pozlatila ti se svaka!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC