• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LEGENDARNI KAPITEN SRBIJE OSUĐEN NA TRI GODINE! Progovorio o najvećoj mrlji u karijeri: "Jeste, stigla je presuda..."

Autor Dragan Šutvić

Bio je suspendovan zbog tog poteza, a sada je otkrio i nepoznate detalje o čitavom slučaju koji je završio u policiji.

 nenad krstić osuđen na tri godine  Izvor: Twitter/mileilic/printscreen

Prošlo je gotovo 13 godina od jednog od najčudnijih mečeva košarkaške reprezentacije Srbije - na prijateljskom meču u Atini, u kolektivnoj tuči igrača dva tima, "istakao" se kapiten Nenad Krstić koji je stolicom gađao Janisa Burusisa. Lider te generacije srpskog nacionalnog tima još jednom se prisjetio svih detalja, a tokom gostovanja u podkastu Mileta Ilića otkrio je i nešto što javnost do sada nije znala!

Zbog haosa koji se odvijao na košarkaškoj utakmici Nenad Krstić je završio u pritvoru, a kasnije je osuđen na tri godine uslovno! Kazna je istekla i Krle tokom tog perioda nije pravio nikakve nerede po Grčkoj, ali javnost u Srbiji nije mnogo znala o cijelom sudskom postupku koji je se vodio protiv jednog od najboljih srpskih košarkaša u tom periodu.

"Smirilo se sve i Kešelj udara ovog Carcarisa nešto pesnicom u bradu i tu gotovo već... Onda Bjelica kreće, dole pod one tribine. I tu i ja, tu mi se nešto otkinulo. Organizacija utakmice je po meni bila loša, nije bilo redara, nije bilo policije. Ne bi tu niko mogao ništa, ali bar malo... Malo ljudi zna, poslije je bilo problema i u tunelu, ispred svlačionice, u hotelu, meni su oduzeli pasoš, ja sam završio u pritvoru, išao sam u našu ambasadu i morao sam da dajem neke izjave. Pa ja tu nešto nisam htio da dajem izjavu kao 'Zašto sam ja kao kapiten košarkaške reprezentacije ostavljen u pritvoru, da li li bi možda kapiten košarkaške reprezentacije Amerike bio zadržan u pritvoru?' i tako. Mislim, ja sam malo tu tjerao neki inat, ali u suštini zaslužio sam sve to. Poslije sam bio i osuđen na tri godine uslovno. Stvarno je stigla presuda, to je značilo da ne smiješ da napraviš problem u Grčkoj", ispričao je Nenad Krstić.

Podsjećamo, sukob je nastao kada su se "zakačili" Miloš Teodosić i Adonis Focis, nastavljen je nakon što je Marko Kešelj udario Kostasa Carcarisa, dok je Nenad Krstić nasrnuo na Sofoklisa Scorcijanitisa koji je u to vrijeme važio za jednog od najjačih košarkaša na svijetu. Zbog incidenta neposredno pred Svjetsko prvenstvo u Turskoj Nenad Krstić je propustio tri, a Miloš Teodosić dvije utakmice na tom takmičenju, gdje je Srbija stigla do polufinala. Pogledajte tuču na meču Grčke i Srbije:

Nenad Krstić Janis Burusis
Izvor: YouTube/Sportska sećanja

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC