• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džikić igra za pehar Lige šampiona protiv "varalica"! Špijuniraju rivale, uhvaćeni na djelu!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Ne rade ništa ilegalno, ali bi već poslije ove sezone moglo da dođe do pravila u evropskoj košarci po ugledu na NBA.

 Trener Telekom Basketa prisluškuje protivnike na tajm autu Izvor: MN Press/Twitter/SoldadosOkouo/Screenshot

Srpski trener Aleksandar Džikić pokušaće večeras da dođe do pehara FIBA Lige šampiona sa Hapoelom iz Jerusalima protiv Telekom Basketsa iz Bona (20.00), a jedne stvari će posebno morati da se pazi. Trener njemačkog kluba Tuomas Isalo služi se metodama koje mnoge njegove kolege ne bi odobrile, i koje su podigle veliku buru u evropskoj košarci, ali su potpuno legalne i sudije na njih ne mogu da utiču.

O čemu se radi? Isalo "prisluškuje" tajm-aute svojih protivnika i to tako što jedan od njegovih pomoćnika u "lajvstrimu" gleda prenos utakmice i pokušava da čuje kakve su zamisli rivalskog trenera tokom razgovora sa igračima, na šta će i Džikić morati da obrati pažnju.

Isalo je dugo krio ovaj detalj, međutim kada je primijećeno da je na laptopu na klupi Bona "upaljen" prenos utakmice, postalo je sve jasnije u koje svrhe ga gledaju. Tako je u polufinalu Lige šampiona protiv Unikahe špijunirao protivničkog trenera, a nije krio na konferenciji za medije šta je radio: "Po mom mišljenju, svaki tim koji igra na najvišem nivou koristi ove metode. Jedini prenos koji imamo je TV prenos sa utakmice. Pomaže nam da izaberemo odbranu. Analitičari slušaju i obavijeste nekog od pomoćnih trenera kakva prilagođavanja je izabrao protivnički trener i mislim da je to normalna stvar", poručio je Isalo.

Finac se branio da je to najnormalnija stvar, ali je svjestan da bi zbog njegovog špijuniranja - moglo da dođe do promjene pravila, kao što je u NBA gdje se ne prikazuju "taktičke stvari" sa tajm-auta. Ipak, igračima se to nije dopalo, pa se Kendrik Peri oglasio i poručio da je Bon talentovan tim čak i "bez ovakvih trikova".

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC