• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JOKIĆ JE BIO NA PROBI U PARTIZANU! Nikolin prvi trener otkrio DETALJ za koji niste znali: "Odveo sam ga tamo, ali..."

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nikola Jokić bio je na probi u Partizanu kada je imao 16 godina, otkrio je to njegov prvi trener Siniša Savović.

 Nikola Jokić bio na probi u Partizanu  Izvor: Profimedia

Nikola Jokić donio je Denveru prvu titulu u istoriji franšize. Vodio je Nagetse do pobjede protiv Majamija (4-1 u seriji) i za sve to dobio je i MVP trofej za najkorisnijeg igrača u finalu. Njegov stil igre, način na koji dolazi do poena, asistencija, kako dominira na parketu, sve to oduševilo je mnoge širom svijeta, a ono što je malo ko znao jeste da je on bio i na probi u Partizanu.

Otkrio je to njegov prvi trener Siniša Savović.

"Počeo je da trenira sa sedam godina, bio je mali slatki bucko koji je odlično baratao loptom. Vidjelo se da ima smisla za košarku, ali niko nije mogao da pretpostavi da će doći do ovih visina. Vodio sam ga na probu, da ga vide kolege iz Partizana kada je imao 16 godina, ali je sudbina odredila drugi pravac. Završio je u Megi i sve se fenomenalno završilo", rekao je Savović u emisiji "Među nama" na televiziji "Nova S".

Potvrdio je ono što svi vide, da Nikola uživa u ovom sportu.

"Košarka je za njega bila ljubav i igra, pored velikog talenta razlog uspjeha je to što je ostao opušten. Nikada sebi nije pravio pritisak, nije forsirao, sve je dolazilo spontano i tako će ostvariti još mnogo uspjeha. Njega izdvaja nevjerovatna košarkaška inteligencija, dok je bio mlad, drugima sam govorio da će biti centar sa tehnikom plejmejkera. Ima i najbolje od svoje braće, od starijeg visinu i snagu, od srednjeg tehniku i šut, na sve to dodao je kreativnost koju nisam vidio ni kod jednog košarkaša."

Ljude u Srbiji najviše trenutno zanima hoće li Jokić igrati na Svjetskom prvenstvu u dresu nacionalnog tima (od 25. avgusta do 10. septembra).

"Nadam se da hoće. Imaće mjesec i po dana za odmor i poslije toga će moći da se priključi pripremama početkom avgusta. Znam da bi htio da igra, samo je pitanje u kakvom stanju je njegovo tijelo. Nikada nije ovako dugo bio u takmičarskom ritmu", zaključio je Savović.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC