• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Barsa laže cijelu Evropu! Tjeraju Mirotića zbog "štednje", a dovode TRI BOMBE - pojačanje iz NBA, plaćaju i obeštećenja!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Barselona je javnosti predstavila da uvodi politiku štednje, a u stvarnosti to nije tako.

 Barselona dovodi nove igrače i plaća obeštećenje Izvor: MN PRESS

Dok Barselona sve zamajava pričama o smanjenju budžeta kao osnovnom razlogu za rastanak sa Nikolom Mirotićem, nižu se samo pojačanja za tim novog trenera Rožera Grimaua. Barselona je u toku noći potvrdila dolazak najzvučnijeg novajlije i to iz NBA lige pošto je zvanično objelodanjeno da će Vili Ernangomez zadužiti opremu katalonskog kluba i to sve do 2026. godine, a nadaju se da bi to uskoro mogao da učini i njegov rođeni brat Huančo!

Vili Ernangomez, inače najkorisniji igrač prethodnog Eurobasketa, ostao je bez ugovora u NBA ligi poslije isteka saradnje sa Nju Orleansom, pa će se u Španiju vratiti prvi put od 2016. godine. Paralelno je pregovarao sa Real Madridom i Barselonom, ali izabrao je da ode u redove ljutog rivala.

Istovremeno, španski mediji javljaju da je Barselona postigla dogovor i oko Darija Brizuele iz Unikahe i da će za njega morati da plati obeštećenje od 1,15 miliona evra. Prethodno su platili i obeštećenje za Đoela Paru iz Huventuda (milion evra), pa ne može da se kaže da ovo djeluje kao politika štednje, tako da je apsolutno razumljivo zašto Nikola Mirotić ne želi da ode dok mu se ne isplati cijeli ugovor (22 miliona evra).

Nakon dolazaka pomenutih pojačanja, Barsa se sada okreće odlascima pošto uz Nikolu Mirotića žele da "naplate" obeštećenja za Nikolu Kalinića ili Nikolu Laprovitolu, dok je neizvjesno i šta će se desiti sa mladim Nađijem. Šarlot ga je draftovao, ali ako žele da ga odmah zadrže - moraće da plate klauzulu.

Ernangomez je prethodno igrao za Nikse, Šarlot i Pelikanse, a njegov rođeni brat Huančo je nastupao za Denver, Minesotu, Boston, San Antonio, Jutu i Toronto, pa se priča i o njegovom dolasku u Evropu. Inače, prošle sezone Vili Ernangomez je odigrao 38 mečeva za Pelikanse i na njima je prosječno igrao samo 12 minuta, a bilježio je 6,9 poena i 4,7 skokova, a čini se da njegova košarka više pogoduje pravilima u Evropi.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:09
Partizan Barselona
Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić
Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC