• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bomba u Evroligi! Barselona dovela MVP-a, ovo pokreće lavinu: Kreće sve sa Mirotićem...

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Vili Ernangomez će postati novi košarkaš Barselone i to je naznaka da Nikola Mirotić završava saradnju sa katalonskim klubom.

 Vili Ernangomez u Barseloni Nikola Mirotić ide Izvor: MN PRESS

Barselona bi u narednim danima trebalo da postigne dogovor oko rastanka sa Nikolom Mirotićem (navodno će mu platiti oko 75 odsto preostalog dvogodišnjeg ugovora), a to potvrđuje i dogovor sa novom bombom prelaznog roka. Sjajni španski košarkaš Vili Ernangomez (29, 211 cm) dogovorio se sa Barselonom i biće najveće pojačanje novog trenera Rožera Grimaua ovog ljeta, piše pouzdani portal "Home of Glory" iz Španije.

Ernangomez je napustio Pelikanse i ostao je bez ugovora u NBA ligi prvi put još od 2016. godine, a čini se da je prevagnula želja da se vrati u domovinu. Paralelno je pregovarao sa Real Madridom i Barselonom, a izabrao je da ode u redove ljutog rivala - iako je ponikao u mlađim kategorijama "kraljevskog kluba".

Za sada nije poznato koliko novca će Barselona dati Ernangomezu, ali će to sigurno biti jedan od najvećih ugovora u Evroligi - samo još da se "riješe" Mirotića koji traži cijela 22 miliona evra. Sve dok se ne rastanu sa njim, Ernangomez neće potpisati ugovor pošto čak ni budžet Barselone ne bi mogao da trpi takve dvije zvijezde u timu. A čini se da ni priče o rezanju budžeta nisu baš precizne pošto je to izgleda bio samo izgovor da se odreknu Mirotića...

Ernangomez je inače bio najbolji igrač Eurobasketa 2022. godine kada je Španiji donio zlatnu medalju. Prethodno je u NBA igrao za Nikse, Šarlot i Pelikanse, a njegov rođeni brat Huančo je nastupao za Denver, Minesotu, Boston, San Antonio, Jutu i Toronto, pa se priča i o njegovom dolasku u Evropu.

Inače, prošle sezone Vili Ernangomez je odigrao 38 mečeva za Pelikanse i na njima je prosječno igrao samo 12 minuta, a bilježio je 6,9 poena i 4,7 skokova.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:16
OVACIJE ZA MIROTIĆA: Delije pozdravile asa Barselone , evo zašto ga Srbi obožavaju!
Izvor: Kurir
Izvor: Kurir

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC