• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZEK LEDEJ POSTAJE REPREZENTATIVAC! Partizanov Amerikanac dobija pasoš evropske države

Iskusni centar Zek Ledej uskoro će završiti papirologiju i postati državljanin Azerbejdžana za koji će igrati u budućnosti.

 Zek Ledej će igrati za Azerbejdžan Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Američki košarkaš Zek Ledej uskoro bi mogao da dobije novi pasoš i postane reprezentativac. Krilni centar crno-bijelih i jedan od miljenika "Grobara" veoma je blizu dogovora sa Azerbejdžanom, za čiju bi reprezentaciju mogao da igra u bliskoj budućnosti, kao veliko pojačanje tog nacionalnog tima.

Po informacijama specijalizovanog sajta "basketnews", Ledej bi uskroo trebalo da postane Azerbejdžanac, a da u ljeto 2025. godine i debituje za nacionalni tim u veoma važnim mečevima. Azerbejdžan će tada igrati pretkvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2017. godine, a nalaze se u grupi sa Švajcarskom, "Kosovom" i Irskom. Najbolji tim obezbijediće prolaz u narednu fazu, a to će biti slučaj i sa tri najbolje drugoplasirane ekipe.

Očekuje se da Zek Ledej bude kapitalno pojačanje na tom putu, ali Azerbejdžancima nije jedina želja. Po informacijama koje su se pojavile, centar Monaka Donta Hol još jedan je od igrača koje će ova država naturalizovati, kako bi imala veći izbor igrača u reketu. Njih dvojica neće istovremeno moći da igraju za nacionalni tim, ali je jasno da bi bilo koji bio ogromno pojačanje za reprezentaciju.

Ledej je u prethodnoj sezoni bio jedan od najboljih visokih igrača u Evroligi, sa prosekom od 10,7 poena i 4,6 skokova po meču. Takođe, u ABA ligi je bilježio impresivne partije i jedan je od najzaslužnijih što je tim Željka Obradovića osvojio titulu u regionalnom takmičenju, nakon deset godina pauze.

Zek Ledej je rođen u Dalasu i odrastao je u SAD. Nakon što nije izabran na NBA draftu za koji se prijavio 2017. godine, preselio se u Evropu, gdje je napravio zavidnu karijeru. Počeo je u izraelskom Hapoelu iz Gan Nera, zatim igrao za Olimpijakos, Žalgiris, Olimpiju iz Milana i Partizan, u kojem će provesti treću sezonu. Nikada nije igrao u Azerbejdžanu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC