• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Neke stvari veće su od košarke! Avramović spreman za okršaj sa Italijanima: Stari su nam dužnici!

Autori Nikola Lalović Autori Nemanja Stanojčić

Aleksa Avramović pričao je sa novinarima pred meč sa Italijom. Od izvještača MONDA sa Mundobasketa Nikole Lalovića.

 Aleksa Avramović - Italijani su nam dužnici Izvor: MONDO/Nikola Lalović

Košarkaši Srbije igraće u petak protiv Italije (10 časova po našem vremenu) i tražiće mjesto u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva. Dobra vijest je da su Aleksa Avramović i Filip Petrušev spremni za taj okršaj. Uoči utakmice sa "azurima" pred kamerama bili su Svetislav Pešić i Aleksa.

Prije priče o utakmici i očekivanjima srpski plejmejker spomenuo je Borišu Simanića koji je završio takmičenje zbog povrede i operacije. "Ima nekih stvari koje su veće od košarke, to je ova situacija sa Borišom koji je dobio udarac, ni kriv ni dužan dobio je udarac koji ga je odaljilo od nastupa na Mundobasketu. Želim da mu poželim brz oporavak, mi smo sa njim i on je sa nama iako je na oporavku. Veliki je dio tima i naše slagalice i dodatna motivacija za nas", počeo je Avramović.

Italija je pobijedila "orlove" u osmini finala Evropskog prvenstva prošle sezone, kao i u odlučujućem mjestu za Olimpijske igre u Tokiju. "Ako sam dobro razumio pobjeda nas vodi u četvrtfinale, motivacija nije upitnik kada igramo protiv njih. Znamo da su nas dobili na Evrobasketu i turniru za Olimpijske igre. Igra brzu košarku, igrali smo protiv Portorika koji ima sličan stil i njih smo dobili. Isti pristup imaćemo i sutra, sa motivom više i maksimalnom agresivnosti. Znamo da su nam stari dužnici, izlazimo sa dodatnim motivom i zbog Boriše i zbog svih nas."

Potvrdio je da je i on spreman za meč i da je povreda zgloba prošlost. "Spremamo se u svoja četiri zina, imamo pripremu, spremamo se temeljno kao što uvek radimo i potrudićemo se da pobijedimo. Odlično sam, sve vrijeme sam trenirao i to je to."

Srbija je među najboljim timovima po poenima iz kontri. "Naša mladost i naša želja ključ su svega, najbolji smo tranzicioni tim na Mundobasketu, pokazali smo to, ne želim da to ne bude tako. Mi naš stil nećemo mijenjati, ključ je u defanzivnom skoku, ako to bude funkcionisalo, trčaćemo, letjećemo i pokušaćemo brzo da završimo, ako ne bude, znamo šta treba da radimo."

Za kraj je prokomentarisao i pojedince u protivničkom timu. "Oni su tim koji funkcioniše zajedno dosta dugo, imaju jasno raspodijeljene uloge, ako moram da izdvajam neka bude Fontekio koji je pokazao da je skorer, svako tamo može da pogodi, dobar su tim", zaključio je Avramović.

Pogledajte

03:49
Aleksa Avramović
Izvor: MONDO/Nikola Lalović
Izvor: MONDO/Nikola Lalović

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC