• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Talentovani Hrvat od 219 cm ugrozio sebi NBA karijeru! Haos nastao zbog engleskog - čekali ga dva mjeseca!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Zvonimir Ivišić je zbog slabijeg znanja engleskog jezika ugrozio sebi NBA karijeru... Konačno se upisao na koledž.

 Problemi za Zvonimira Ivišića zbog engleskog jezika Izvor: MN PRESS

Zvonimir Ivišić (20, 219 cm) umalo je ugrozio svoju budućnost i NBA karijeru. Još u avgustu je saopšteno da je hrvatski košarkaš izabrao Kentaki i da će tamo pohađati koledž u Americi, ali je problem što od tada nije zvanično registrovan za NCAA. Tek je prije nekoliko dana i to formalno završeno.

Mnoge spekulacije pojavljivale su se u tom periodu, od zdravstvenih problema, do raznih drugih nagađanja. Međutim, izgleda da je konačno poznato šta se tačno dogodilo. Hrvatski "Indeks" prenosi da je zapelo zbog lošijeg znanja engleskog jezika! Mladi košarkaš je nekoliko puta padao na testu iz engleskog jezika. To i te kako može da mu napravi problem, jer nova ekipa već duže vrijeme trenira i uigrava se, a on još uvijek nije radio sa njima. Koledž program je takav da pored košarke mora da sluša predavanja na engleskom i to je mogla na da bude i nepremostiva prepreka za njega...

Čuveni trener Džon Kalipari ima lijepo mišljenje o hrvatskom igraču. "Veoma sam srećan kako se sve ovo završilo. I on i njegova porodica borili su se, bili su uporni i to je pokazatelj koliko žele da budu dio našeg tima. Prošao je sve prepreke i pokazao da ga ništa neće zaustaviti. Naš košarkaški program je globalni brend i sada možemo da otvorim ovrata novim studentima", poručio je Kalipari.

Zvonimir je počeo u Šibenki, pa je 2020. došao u Studentski centar. Prošle sezone prosječno je bilježio 5,6 poena, 3,5 skokova, uz 33,3 odsto u šutu za tri poena. Njegov rođeni brat Tomislav Ivišić (20), koji je rođen četiri minuta kasnije, ostao je u Podgorici. Sa ekipom je osvojio ABA Superkup pobjedom protiv Partizana, a imao je prošle godine bolju statistiku od brata (6,2 poena, 3,9 skokova po meču).

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC