• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Madar je brat i tako će biti! Danilu je srce stalo zbog ovoga: "Okrenuo sam se i molio Boga..."

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Danilo Anđušić je poslije pobjede pričao o Jamu Madaru i dešavanjima sa terena.

 Danilo Anđušić poslije pobjede pričao o Jamu Madaru Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Partizan je uspio da pobijedi Fenerbahče (85:84) i ostvari treći evroligaški trijumf. Poslije dramatične završnice, turski tim pao je u krcatoj beogradskoj "Areni". Na kraju je tragičar bio Jam Madar, koji je dočekan zvižducima i psovkama, a jedan od heroja svakako je bio Danilo Anđušić.

Srpski košarkaš ukrao je loptu Madaru na 44 sekunde prije kraja i asistirao Alenu Smailagiću za zakucavanje i vođstvo (83:82). "Madar je bio tu u toj situaciji, volio bih da je neko drugi bio na njegovom mjestu, ali šta je tu je. Na terenu smo protivnici. I sa bratom kada igram 1 na 1 'zakrvimo', nema prijateljstva na terenu. Madar je brat i tako će uvijek biti", rekao je Anđušić poslije meča.

Imao je izraelski plejmejker i nekadašnji igrač Partizana priliku za revanš u sljedećem napadu, promašio je sa poludistance i to baš u momentu kada je Danilo pokušao da ga izblokira. "Skočio sam na fintu i molio sam Boga da promaši. To su njegove situacije, tu se najbolje snalazi i to generalno pogađa, kada sam vidio da je promašio i da je naš skok, bio sam srećan što je naš napad i što možemo da privedemo meč kraju."

Nije tu bio kraj drame pošto je na sedam sekundi prije kraja lopta ispala Frenku Kaminskom, pa su gosti imali napad za trijumf, Tajler Dorsi je promašio. "Srece mi stalo, da ispustimo pobjedu u posljednjih pet sekundi. Jako bitna pobjeda za nas i nastavka takmičenja, pokazali smo karakter, vratili smo se, uz sjajnu podršku sa tiribina, priveli smo meč kraju i pobijedili."

Na kraju se zahvalio navijačima. "Vjerovali smo u tim, najvažnije je što smo ostali zajedno na terenu, borili smo se, nismo pomislili ni u jednom momentu da je meč izgubljen, to je dalo rezultat, zbog toga smo se vratili u igru, podrška sa tribina nam je mnogo značila, bilo bi teže bez njih", zaključio je Anđušić.

Partizan Fenerbahče highlights
Izvor: Youtube/Euroleague Basketball

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC