• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otišao iz Zvezde u Real, zaigrao najbolje u životu: U Evroligi nema boljeg igrača od njega

Fakundo Kampaco dobio je priznanje za najboljeg igrača Evrolige.

 Fakundo Kampaco MVP Evrolige novembar Izvor: Dusan Milenkovic/ATAIMAGES

Plejmejker Reala Fakundo Kampaco igra svoju najbolju sezonu u karijeri i nije iznenađenje da je MVP Evrolige za mjesec novembar. U obrazloženju, elitno takmičenje navelo je da je Kampaco dominirao u mjesecu za nama, da je njegov tim u navedenom periodu ostvario skor 5-1, a da je impresivno ušao u sezonu, sa 10 evroligaških pobjeda u nizu.

Argentinac je imao praktično perfektnu sezonu dok mu Marko Gudurić nije ukrao loptu u burnoj završnici meča Fenera i Reala, a potom Jam Madar utrčao u reket i donio pobjedu turskom timu. Kampaco je bio tragičar, ali to nije poništilo sve dobro što je napravio do tog trenutka.

Kampaco je u novembru bio najkorisniji igrač takmičenja sa indeksom 23,5 i uz to je dijelio po 6,3 asistencije. Takođe, prosječno je kroz čitav mjesec postizao po 16 poena po meču, a za dva poena je šutirao impresivnih 82,1 odsto i uz to nije promašio slobodno bacanje.

Prošle sezone u Crvenoj zvezdi prekasno je kročio na teren zbog kazne srpskom klubu i nije uspio da uhvati svoj pravi ritam sve do kraja sezone. Kada se vratio u Real, podsetio je sve kakav je majstor i igra košarku života.

Kampaco (32) ima sa Real Madridom dva osvojena trofeja Evrolige, 2015. i 2018. godine, a nakon epizode u NBA ligi, gdje je bio saigrač Nikoli Jokiću u Denveru, on se prošle godine vratio u Zvezdu tokom zime. U periodu za koji je proglašen najboljim igračem Evrolige, on je predvodio ekipu do pobjeda protiv Virtusa, Valensije, Albe, Makabija...

U ovom trenutku, Argentinac je najbolji strijelac Reala (13,5 poena po meču), najbolji asistent (8,3), najbolji kradljivac lopti (1,2) i najbolji prema indeksu korisnosti (20,2). Takođe, sa njim na terenu, Real je u novembru nadigrao protivnike i bio u plusu od čak 112 poena.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC