• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vašington kliče Rusu koji obožava Putina!

Autor Dragan Šutvić

Aleksandar Ovečkin polako ali sigurno ide ka tome da postane rekorder NHL-a. I to usred Vašingtona!

 aleksandar ovečkin nhl 1500 poena  Izvor: Mark Goldman/Icon Sportswire / Newscom / Profimedia

Vašington se ponovo poklonio Rusu koji obožava Vladimira Putina! Veteran Aleksandar Ovečkin je u meču Vašington Kapitalsa i Dalas Starsa u NHL-u upisao asistenciju za četvrti gol svog tima i tako je ušao u istoriju! Vašington je na kraju poslije penala izgubio meč, ali je najbolji igrač u istoriji Kapitalsa imao svoje veče.

Asistencija koju je upisao bila mu je jubilarni 1500. poen u karijeri (u NHL se računaju golovi + asistencije kao poeni) i tako je postao tek 16. hokejaš u istoriji kome je to pošlo za rukom. Sljedeći na listi je još jedan aktivni hokejaš Sidni Krozbi, a ubjedljivo najbolji je Vejn Grecki sa 2.857 poena, a drugi na listi je Čeh Jaromir Jagr sa 1.921 poenom. Zanimljivo je da je prvi Amerikanac na listi Bret Hal na 25. mjestu, a prije Amerikanaca čak i Finci imaju dvojicu na listi. 

"Prilično je kul ovaj broj, ali uvijek kažem da bez mojih saigrača nikada ne bih ovo uspio", rekao je Ovečkin koji za sada u karijeri na 1.370 mečeva ima 827 golova i 673 asistencije. Vašington ga je izabrao kao prvog pika na NHL draftu 2004. godine i od tada je u ligi. Na listi strijelaca je drugi, pošto 38-godišnji Rus ima 67 golova manje od neprikosnovenog Greckog. Čak i ove sezone sa 38 godina on je najefikasniji igrač svog tima sa 15 poena (5 golova i 10 asistencija) ove sezone u 23 meča. 

Izvor: Profimedia/TASS/Mikhail Metzel

U Vašingtonu obožavaju Ovečkina koji je najbolji hokejaš koga je prestonica Amerike vidjela, a posljednjih godina je Ovečkin imao problema zato što je veliki prijatelj i obožavatelj predsjednika Rusije Vladimira Putina. Jedan od onih koji ga je najviše napadao je američki novinar Ben Rotenberg, inače poznat po svojim napadima na Novaka Đokovića.

"Zbog svih ruskih i bjeloruskih sportista koji se suočavaju sa sankcijama i zbog mnogo manjih veza sa Putinom i ovim ratom to što Putinov superfan Aleks Ovečkin i dalje može da bude obožavan kao NHL zvijezda i to što svi navijaju za njega dok juri rekorde je nevjerovatno neprikladno", napisao je Ben Rotenberg.

Redovno se Ovečkin viđa i druži sa Vladimirom Putinom, javno je iskazivao podršku ruskom predjsedniku više puta, a oglasio se i povodom rata u Ukrajini.

"Bitno je da sve završi ubrzo i da bude mir u obje zemlje. Putin je moj predsjednik, ali kao što sam ranije rekao, nisam u politici. Ja sam sportista. Teško je na obje strane i jedino je bitno da se završi. Ne želim da vidim rat u Ukrajini, Rusiji, ni bilo gdje u svijetu. Ne želim da vidim ranjene i ubijene. Nadam se da ćemo uskoro živjeti u dobrom svijetu", rekao je najbolji igrač Vašington Kepitalsa u istoriji franšize.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC