• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igokea m:tel trijumfovala u ABA ligi nakon 37 dana! SC Derbi savladan u "Morači"

Autor Dragan Šutvić

Igokea m:tel je upisala prvu pobjedu u regionalnom takmičenju još od 8. decembra.

 aba liga igokea pobijedila sc derbi  Izvor: SC Derby/Filip Roganović

Igokea m:tel prekinula je niz poraza u ABA ligi, koji je trajao od četiri kola!

Od 8. decembra i meča sa Krkom (80:92), Aleksandrovčani nisu znali za trijumf – redom su gubili od Cibone, Mege, Crvene zvezde i Splita, ali su negativan niz prekinuli ove nedjelje u podgoričkoj Morači, savladavši SC Derbi:

SC DERBI – IGOKEA M:TEL 81:90
(18:15, 25:28, 21:22, 17:25)

Za Igokeu m:tel ovo je bila jubilarna, deseta pobjeda u sezoni, dok je crnogorski predstavnik na omjeru 7-9, upisavši treći uzastopni poraz, a peti u posljednjih šest kola.

U prvom poluvremenu, najveći plus i jednog i drugog tima iznosio je šest poena.

Početak meča pripao je Podgoričanima, koji su došli do 13:7,krajem drugog kvartala Igokea m:tel je imala 32:38 i 34:40, ali se u drugo poluvrijeme ušlo u egalu.

Uvodne minute trećeg perioda obilježila je mnogo bolja igra Igokee m:tel, koja je na nešto više od šest minuta do kraja tog kvartala imala najveću prednost do tada (49:57).

Nedugo potom, bilo je i plus devet za Aleksandrovčane, ali se u finišu razigrao veteran Nikola Pavlićević, koji je vezao osam poena za minus jedan (64:65) pred period odluke.

Izvor: SC Derby/Filip Roganović

Poslije polaganja Luke Bogavca, SC Derbi je na šest minuta do kraja preokrenuo rezultat (73:72), što je primoralo trenera "igosa" Vladimira Jovanovića da zatraži minut odmora, što je urodilo plodom.

U naredna tri minuta Igokea m:tel je kreirala seriju 8:0 za plus sedam (73:80), dok je konačan udarac domaćoj ekipi zadao Kosta Kondić trojkom za prvu dvocifrenu prednost (74:85) na dva i po minuta do kraja meča.

Upravo je Kondić bio jedan od najistaknutijih u gostujućem taboru, postigavši 18 poena, a prvo ime ekipe bio je Nikola Marić sa 20 poena.

Kod SC Derbija, prednjačio je Obri Dokins sa 14 poena, Luka Bogavac je postigao 13, Borna Kapusta je upisao 11, a Tomislav Ivišić i Mateo Drežnjak su postigli po deset.

U narednom kolu, sljedećeg vikenda, Igokea m:tel će biti na još jednom gostujućem ispitu – odmjeriće snage u Ljubljani sa ekipom Cedevita Olimpije.

SC DERBI: Bogavac 13, Pavlićević 8, Vučeljić, Hadžibegović 7, Baćović 2, Ivišić 10, Dokins 14, Drobnjak, Drežnjak 10, Todorović, Kapusta 11, Mirković 6. Trener: Dejan Jakara.

IGOKEA M:TEL: Kondić 18, Bošković 8, Delalić 2, Stanković 3, Jošilo 5, Nakić 14, Milosavljević 9, Marić 20, Karmajkl 4, Jeremić 7, Duvnjak, Milovanović. Trener: Vladimir Jovanović.



Standings provided by Sofascore

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC