• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svi u NBA ćute na ono što Janis radi godinama - Jokić ga "drukao" i dobio meč! (VIDEO)

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Pogledajte kako je Nikola Jokić u završnici utakmice "otkucao" Janisa Adetokunba kod sudija da po 10 sekundi "krade" za slobodna bacanja.

 Nikola Jokić natjerao sudije da oduzmu bacanje Janisu Izvor: Twitter/@WorldWideWob screenshot

Srpski košarkaš Nikola Jokić dominirao je i prethodne noći u NBA ligi pošto je zabilježio 25 poena, 16 skokova i 12 asistencija, za svoj 135. tripl-dabl u karijeri, a ta statistika je još moćnija ako se zna da je igrao protiv Milvokija i Janisa Adetokunba. Nije pomogla ni promjena trenera u Baksima, gdje je sada Dok Rivers uspio da ispusti dvocifrenu prednost protiv Nagetsa, a sve zbog daleko bolje koncentracije koju je imao Jokićev tim.

To se najbolje vidjelo u samoj završnici utakmice kada je Jokić možda i prvi uspio da "izvuče" od sudija da Janisu Adetokunbu sviraju nešto što uvijek nekako propuste da vide. Čak su i navijači u čudu kako je nekome pošlo za rukom da ukaže da Grk već godinama koristi to što su mu sudije "gledale kroz prste", a sada je Jokić to promijenio...

O čemu se radi? Janis Adetokunbo je gotovo sigurno košarkaš koji pravi najdužu pauzu prije šutiranja slobodnih bacanja, tako da je Jokić ukazao u više navrata sudiji da se to ne smije. Prvi put, drugi put, a treći put je i sudijama bilo glupo da ne sviraju i ignorišu kada već Somborac radi njihov posao. Uspio je da im ukaže da Adetokunbo konstantno "krade" po deset sekundi da bi se spremio za slobodno bacanje i to bi sada moglo da se promijeni u budućnosti.

Pogledajte trenutak kada je Janisu "oduzeto" slobodno bacanje na samo šest poena zaostatka:


Uprkos tome što je "drukao" svog rivala kod sudija, Jokić je pun poštovanja za Adetokunba i posebno ga je nahvalio poslije meča: "Mislim da je sjajan takmičar, hoće da dobije svaku utakmicu, igra sa takvom silom i moći i to je ono što ga čini dobrim, ma sjajnim zapravo. Svaku utakmicu tako igra, bilo da je ovde, u Evropi, za reprezentaciju ili na Ol-staru", rekao je Jokić.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC