• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BiH deklasirala Kipar u Nikoziji! "Zmajevi" loše počeli, pa zagospodarili terenom – plus 33!

Autor Dragan Šutvić

Košarkaška reprezentacija BiH stigla je do trijumfa na startu kvalifikacija za Eurobasket 2025.

 Eurobasket 2025 kvalifikacije Kipar BiH  Izvor: FIBA

Bh. košarkaška reprezentacija je "mlako" otvorila meč sa Kiprom u prvom kolu kvalifikacija za Eurobasket 2025 – ali je nakon toga pokazala da u ovom trenutku ima mnogo kvalitetniji tim od jednog od domaćina narednog kontinentalnog prvenstva!

KIPAR – BiH 66:99 

(27:28, 11:23, 18:26, 10:22)

Postigli su Kiprani 27 poena u prvoj četvrtini, zahvaljujući prije svega sjajnom šutu za tri poena - ali nakon što su se "zmajevi" probudili, Kipar se "ugasio" u fazi napada postigavši za tri dionice još samo 39 poena.

Odlično je e Kipar šutirao za tri poena u prvoj dionici - postigao je tri trojke iz četiri pokušaja za 11:2, a osam poena je u tom periodu postigao mladi plejmejker Filipos Tigkas.

Na kraju su se domaći zauustavili na sedam trojki u tom kvartalu, ali je priključak održavao Džanan Musa.

Zahvaljujući sjajnoj partiji prvotimca Reala, koji je dao pola poena za "zmajeve", bez promašaja iz igre (5/5), uz samo jedno promašeno slobodno bacanje, BiH je krajem prvog kvartala preokrenula rezultat (25:28) - a onda u drugoj četvrtini potpuno preuzela kontrolu.

Izvor: FIBA

Mnogo bolje su igrači Adisa Bećiragića ušli u drugi desetominutni period, došavši do plus sedam (27:34), uz mini-seriju Adina Vrapca u tom periodu.

Potom su polovinom tog dijela sjajnom saradnjom dva napada krunisali Edin Atić i Amar Gegi za do tada maksimalnih plus osam (33:41). Dalo je to dodatno samopouzdanje bh. timu, koji je trojkama Amara Gegića i Ajdina Penave stekao dvocifreni plus.

Stečeni kapital u prva dva kvartala omogućio je bh. timu da mirno, pod komandom sjajnog Džanana Muse koji se na kraju zaustavio na 26 poena, privede meč kraju, ali i znatno uveća prednost. Rastao je plus bh. tima iz minuta u minut, do konačnih plus 33 (66:99).

Naredni meč u kvalifikacijama za Eurobasket 2025 BiH će odigrati u utorak, 26. februara, kada će u tuzlanskom Mejdanu ukrstiti koplja sa Francuskom, prvim favoritom ove kvalifikacione grupe.

KIPAR: Ilijadis, Jung 2, Kumis, Pasijali 1, Tretjakov, Janaras 3, Mantovani, Mihail 7, Simicis 5, Stilijanu 7, Tigkas 19, Vilis 22.

BiH: Alibegović 12, Arslanagić, Ilić 4, Sejfić, Vrabac 4, Atić 7, Gegić 5, Kamenjaš 13, Lazić 10, Lončar 3, Musa 26, Penava 15.



Standings provided by Sofascore

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC