• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crveno-bijeli gostuju u Zagrebu, za još jedan korak ka "pol poziciji"

KK Crvena zvezda otputovala na ABA gostovanje u Hrvatskoj

 Crvena zvezda Cibona ABA liga najava Izvor: Dusan Milenkovic/ATAIMAGES

KK Crvena zvezda otputovala je u Zagreb, na utakmicu protiv Cibone (nedjelja, 18 časova, hala Dražen Petrović). Tim Janisa Sferopulsa u glavnom gradu Hrvatske mogao bi da napravi veliki korak ka zvaničnom osvajanju prvog mjesta na tabeli, tri kola prije kraja ligaškog dijela ABA takmičenja. U ovom trenutku, Zvezda ima skor 19-3, iza nje je Budućnost sa 17-5 i boljim međusobnim skorom, a treći je Partizan sa 16-6.

Zvezda je uoči ovog puta imala velike probleme, jer se već dugačkoj listi povrijeđenih igrača priključio i Jago Dos Santos, koji je u četvrtak završio u bolnici poslije evroligaškog meča.

"Očekuje nas utakmica sa izuzetno talentovanim timom koji ima veliki potencijal. Cibona je ekipa koja ima iskusne igrače ali i grupu vrlo mladih igrača, i igraju sa velikim samopouzdanjem i entuzijazmom. Kao i uvijek, i to napominjem pred svaki meč u ABA ligi, psihički moramo da budemo spremni, ali i fizički na terenu da odigramo utakmicu na nivou i u skladu sa našim standardima u ABA ligi", rekao je pred meč trener Zvezde Janis Sferopulos.

Krilni košarkaš crveno-bijelih Stefan Lazarević takođe je govorio o predstojećem meču.

"Cibona je ekipa koja je ove sezone u više utakmica pokazala svoj veliki talenat i kvalitet. Igraće svakako izuzetno motivisani, ali bez moranja i opterećenja što je svakako poziv više na opreznost. Svakog rivala u ABA ligi smo maksimalno uvažavali i svakoj utakmici pristupali na isti način, sa željom da odigramo najbolju moguću utakmicu. Imamo dosta problema sa povrijeđenim igračima, ali je zato na svima nama koji smo u timu da pružimo maksimum i dođemo do pobjede koja nas dovodi na korak od osiguranja prve pozicije pred plej of".

Pod uslovom da pobijedi u Zagrebu, Zvezda bi teoretski mogla da "ovjeri" prvo mjesto u nekom od preostala tri kola, u mečevima protiv Mege, Studentskog centra i Splita.



Standings provided by Sofascore

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC