• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jokić je najgori MVP u istoriji lige: Amerikanac još jednom potvrdio da mrzi košarkaše iz Evrope

Gilbert Arenas izjavio je da je Nikola Jokić najgori MVP u posljednjih 40 godina u NBA ligi...

 Gilbert Arenas tvrdi da je Nikola Jokić najgori MVP u istoriji Izvor: Twitter/SwipaCam/printscreen/Tom Tibodo /YouTube/NBA/Curious Mike

Nikola Jokić je po mišljenju Gilberta Arenasa najgori MVP u NBA ligi u posljednjih 40 godina. Njegova izjava ponovo je izazvala pravu buru. Nije prvi put, pošto je i početkom marta napao evropske košarkaše i zbog toga su mu se svi smijali. Očigledno je da ima nešto protiv košarkaša iz Evrope i to je dokazao još jednom.

"Jokić je vjerovatno, statistički gledano, najgori MVP dobitnik u posljednjih 40 godina. Kada pričate o najkorisnijem igraču, igrači koji su dobijali tu nagradu, njihovi timovi su prvi ili drugi u ligi. Kada je Majkl Džordan to dobio u momentu kada je Čikago bio sedmi u ligi, imao je prosjek od 35 poena, 6 skokova i 5 asistencija, uz 3 ukradene lopte po meču. Bio je lider po broju poena i ukradenih lopti, istorijska godina i to ima smisla. Kada je Rasel Vestbruk osvojio Oklahoma je bila 10. u ligi, ali je on imao tripl-dabl u proseku. Uradio je nešto nevjerovatno, nešto što niko od Oskara Robertsona nije uspio", rekao je Arenas u podkastu "Night cap".

Zatim je isprozivao srpskog centra.

"Kada je Jokić 2021. osvojio nagradu, Denver je bio peti ukupno gledano, on je imao 26 poena, 8 skokova i 10 asistencija po meču, šta je istorijski po tome? Centar koji je umalo zabilježio tripl-dabl u prosjeku. Zamalo, znači nije uspio, nego je bio blizu, dali su mu. Druga MVP titula je bila kada je Denver bio na 10. mjesto u cijeloj ligi, 28, 8 skokova i 13 asistencija, šta je istorijski po tome?", zaključio je Arenas. Za to vrijeme Jokić ide ka trećoj MVP nagradi.

Napali su ga zbog toga i mnogi navijači u Americi, izgleda da ne gleda košarku previše... Početkom marta je izjavio da je NBA liga promijenila pravila zbog evropskih košarkaša i da je zbog toga sada liga "mekša".

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC