• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvati su otpisali Đokovića!? Svi žele da vide njegov pad, a i dalje je prvi na svijetu!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Novak Đoković je uprkos raznim tumačenjima i dalje najbolji teniser svijeta, što mnogi zaboravljaju.

 Hrvati ne smatraju da je Novak Đoković najbolji teniser Izvor: Cal Sport Media / Alamy / Alamy / Profimedia

Novak Đoković počeo je 419. nedjelju na vrhu ATP liste i bez obzira na to što ga Janik Siner "pritiska", i što je vrlo blizu i Karlos Alkaraz, jasno je da će najbolji svih vremena sigurno još neko vrijeme biti lider. Nole ima 9.725 bodova, dok su na oko hiljadu manje Siner i Alkaraz, međutim to je bio dovoljan povod da neki otpišu srpskog asa.

Javila se Martina Navratilova, kao i još neki teniski stručnjaci, dok je interesantno vidjeti i da su takvog stava kolege u Hrvatskoj. Portal "Index" objavio je tekst u kome je otpistao Đokovića i ne naziva ga najboljim teniserom svijeta, što i dalje službeno jeste i tako će i ostati sigurno bar do završetka Rolan Garosa. "Trebalo je da bude vrhunski skijaš. Sad je najbolji tenisač svijeta", piše Index u tekstu posvećenom Janiku Sineru.

Italijan je slavio na Australijan openu, gdje je baš pobijedio Noleta u polufinalu, dok je potom nastavio odličan niz u 2024. godini jer je savladao i Dimitrova u finalu Majamija:

"Nevjerovatni 22-godišnji Italijan osvajanjem Miamija u ponedjeljak prvi se put u karijeri našao na 2. mjestu ATP liste, ali to je, čini se, samo početak. To mu je bila 13. titula u karijeri i već treća ove sezone. Na početku godine osvojio je prvu grend slem titulu na Australijan openu, a prvi set na tom turniru izgubio je u polufinalu. To je sve što je protiv njega mogao veliki Novak Đoković. Medvedev je u finalu vodio 2:0, ali mu ni to nije bilo dovoljno i Italijan je otišao do kraja. Dvije nedjelje kasnije potukao je konkurenciju u Roterdamu, a u Indijan velsu je dobio prvi set protiv Karlosa Alkaraza, i onda izgubio sljedeća dva. To mu je jedini poraz u 2024. godini i zasad se čini kao izuzetak koji potvrđuje pravilo", navodi se.

U međuvremenu, Nole je raskinuo saradnju sa Ivaniševićem i čini se da ga uskoro čeka ozvaničenje ugovora sa Nenadom Zimonjićem, ali i pohod na titulu u Monte Karlu gdje će takođe i Janik Siner biti veoma zainteresovan za što bolji plasman. Vidjećemo da li će Srbin uspjeti da mu se osveti i da li će ga novo "otpisivanje" opet probuditi.

(Index/MONDO - M.V.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC