• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Naneli se ne vraća u Partizan!

Autor Dragan Šutvić

Rastanak Partizana i Nanelija pokušaće da iskoristi italijanski tim.

 Džejms Naneli odlazi iz Partizana  Izvor: MN PRESS

Završava se saradnja Partizana i Džejmsa Nanelija (33)! Američki košarkaš je prije kraja sezone napustio Beograd jer nije bio u planovima trenera Željka Obradovića za mečeve u Superligi, a uprkos nadanjima navijača da bi mogao da produži ugovor i vrati se naredne sezone, to se neće desiti!

Italijanski mediji prenose da je Džejms Naneli trenutno veoma blizu dogovora sa Virtusom iz Bolonje, kojem bi mogao da bude jedno od najvećih pojačanja za narednu sezonu. Iskusni Amerikanac donio bi italijanskom timu ogromno iskustvo iz NBA i Evrolige, a prethodna sezona pokazala je da u njemu još ima snage za partije na najvišem klupskom nivou u Evropi.

Na mečevima Evrolige u prethodnoj sezoni Naneli je u dresu Partizana prosječno biljležio 12,3 poena, 3,2 skoka i 2,6 asistencije. Bio je jedan od najkonstantnijih igrača u timu Željka Obradovića i da nije bilo onako ružnog završetka sezone vjerovatno bi se sada pričalo o produžetku ugovora - možda čak i do kraja karijere. 

Tokom druge utakmice finalne serije ABA lige između Crvene zvezde i Partizana u hali "Aleksandar Nikolić" Džejms Naneli je uhvatio za vrat rivala Stefana Lazarevića. Sukob se tu završio, ali je nastavljen nekoliko dana kasnije, u Beogradskoj areni. Pred treći meč finalne serije, između šuterskih treninga dva tima, Lazarević i Naneli su se ponovo našli u klinču, ovog puta na hodnicima najveće beogradske hale.

Tom prilikom je Naneli udario šakom u lice Lazarevića, zbog čega je košarkaš Crvene zvezde morao da potraži pomoć ljekara. Iako se nakon davanja izjave u policiji Naneli vratio u halu, čak i izašao na zagrijavanje pred meč, Željko Obradović odlučio je da ga ostavi van tima. Nekoliko dana kasnije odlučeno je da Naneli ne bude među strancima koje je Partizan licencirao za domaću ligu, što je bio signal da je Amerikanac na izlaznim vratima.

Od tima iz prošle sezone Partizan su napustili Pi Džej Doužer i Frenk Kaminski, na koje klub svakako nije računao. Đorđije Jovanović pojačao je Budućnost iz Podgorice, Savo Drezgić je opet optutovao u SAD gdje će igrati na koledžu, Ognjen Jaramaz se seli u Rusiju, a Alen Smailagić je novi košarkaš Žalgirisa. Dvojica Amerikanaca sa najdužim stažom su takođe napustili tim - Kevin Panter je novi igrač Barselone, a Zek Ledej Olimpije iz Milana.

Slobodan igrač je i Mateuš Ponitka jer se neće aktivirati još jedna godina njegovog ugovora, što bi mogao da bude slučaj i sa Džejlinom Smitom - iako bi reprezentativac Hrvatske volio da ostane u Beogradu. Za sada nije definisan status kontroverznog Bruna Kabokla, zatim Uroša Trifunovića i Danila Anđušića kojima je istekao ugovor sa Partizanom, ali ni Alekse Avramovića koji ima ugovor i ponude drugih timova Evrolige. Ukoliko se desi da sva četvorica napuste klub u Partizanu bi iz prošlogodišnjeg tima ostao samo Balša Koprivica!

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC