• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Šta je bilo iznenađenje? Evo, moram da obrazložim": Oglasio se Mijailović, pomenuo i Nanelija

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Ostoja Mijailović govorio je o igračima koje je klub doveo ovog ljeta, kao i o onima čija situacija nije kristalno jasna.

 Ostoja Mijailović o novom timu Partizana Izvor: Screenshot/TV Prva/MN Press

Predsjednik KK Partizan Ostoja Mijailović gostovao je u Jutarnjem programu TV Prva i dotakao se potpune promjene tima tokom ovog ljeta. Svi igrači sme Balše Koprivice i Alekse Dimitrijevića su otišli iz Partizana, dovedeno je 14 novih košarkaša, a još je samo nepoznato kakva je situacija sa Džejmsom Nanelijem i Brunom Kaboklom.

"Radi se o jako dobrom momku i koji je upisan u stranicama istorije Partizana. Ne smijemo zaboraviti incident sa igračem Zvezde (Stefan Lazarević, prim. aut.) koji se desio na kraju prošle sezone. Željko Obradović je donio odluku da ne igra, iako je bio najbolji igrač prethodnog meča u seriji. Ali zamislite da se incident odigrao na utakmici, pa da nas Evroliga disvalifikuje. Ali uz sam ugovor igrači potpisuju i disciplinski pravilnik, koji mora da se poštuje. Naneli je kažnjen jer se potukao sa igračem Zvezde. Sada smo u vakuum periodu, nismo se ni oprostili od njega", poručio je Mijailović.

Oko Kabokla je situacija još zamršenija. Brazilac je napustio tim u toku finalne serije KLS protiv Crvene zvezde i od tada ga je Partizan suspendovao, a sporadično se ovog ljeta spominjalo da bi čak mogao da se vrati i igra za crno-bijele?! Uz to, pričalo se o njegovom odlasku u NBA, pa Hapoel iz Tel Aviva, dok je utisak da u ovom trenutku još nije donijeta nikakva konačna odluka o kvalitetnom centru.

"Ne možete da dođete u sitauciju da Kaboklo ode prije kraja takmičarske sezone. On je igrač pod ugovorom, i on je prekšio discipliski pravilnik, jer nije razumio menadžera da može ranije da ode. Mi tako funkcionišemo, mi poštujemo disciplinski pravilnik", dodao je Mijailović.

Što se tiče Monekea, Mijailović je rekao da je Partizan poslao ponudu za njega, ali je Baskonija odbila, dok je objasnio i šta je to bilo iznenađenje koje je najavljivao na "Crno-bijeloj simfoniji". Pred navijače su izašli igrači koje su mediji najavili, ali...

"Šta je iznenađenje? Moram da obrazložim. Nisam htio da izlazim u medije i da ispravljam interpretacije, jasno i glasno sam rekao da će biti iznenađenje. Mediji su objavili više od 50 imena, ali mi nismo fudbalski tim, nego možemo da dovedemo samo 15 igrača. Ko je želio da shvati dobru namjeru, shvatio je."

"Ovo je najbolji tim koji smo mogli da napravimo. Pošto imate situaciju da je naš život skuplji nego prošle godine, u skladu sa inflacijom je i naš budžet veći. Ne bih licitirao o ciframa", zaključio je on.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:27
Partizan Simfonija
Izvor: MONDO/Jana Desovski
Izvor: MONDO/Jana Desovski

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC