• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Srpska škola košarke izbacila novog elitnog plejmejkera": Cijela Evropa sad zna ime Partizanovog đaka iz SAD

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Savo Drezgić je novi biser srpske košarke i najtalentovaniji plejmejker u uzrastu 18-godišnjaka i mlađih.

 FIBA hvali Savu Drezgića Izvor: MN PRESS

Reprezentacija Srbije do 18 godina napravila je veliki uspjeh ovog mjeseca na Evropskom prvenstvu u Finskoj, gdje je igrala u finalu protiv Njemačke. "Panceri" su pobijedili 93:83 predvođeni plejmejkerm Kristijanom Andersonom (31), a veliku pažnju javnosti skrenuo je srpski plejmejker Savo Drezgić.

Bivši đak i prvotimac Partizana, sada košarkaš univerziteta Džordžija, u finalu je ubacio 30 poena uz sedam asistencija, dok je prethodno u polufinalu protiv Izraelaca ubacio čak 35 poena u meču koji je trajao čak dva produžetka. Izraelce je predvodio MVP Eurobasketa, Ben Šaraf, a Srbe Savo Drezgić. I u FIBA su ostali pod utiskom onoga što su vidjeli, pa su objavili video-snimak na kojem se vide neki od njegovih sjanih poteza.

"Velika srpska škola nikad ne prestaje da proizvodi elitne plejmejkere. Savo Drezgić je sljedeći", navedeno je u objavi.

Pogledajte je:

Velike pohvale FIBA za Drezgića

"Savo Drezgić sačuvao je najbolje za kraj, ubacivši 35 poena uz 12 asistencija u polufinalnoj pobjedi protiv Izraela, a onda 30 poena, uz sedam asistencija i šest skokova u finalu protiv Njemačke. Bek od 17 godina bio je izuzetno produktivan, završio je turnir u Top 5 igrača kada su u pitanju poeni, asistencije i ukradene lopte po utakmici. Takođe, vodio je Srbiju do petog pojavljivanja na podijumu u posljednjih šest izdanja U-18 Eurobasketa. Drezgićeve raznovrsne spososbnosti da pogađa i da organizuje igru drugima zablistale su punim sjajem na turniru i spreman je da ostavi trag čim se pojavi u NCAA košarci u dresu Džordžija Buldoga", navedeno je na sajtu FIBA o Drezgiću.

Savo je prethodnih sezona priključen prvom timu crno-bijelih odlukom Željka Obradovića i imao je priliku da među seniorima stiče iskustvo i važne lekcije. Potom je krajem prošle godine ipak vezao svoj košarkaški razvoj za Sjedinjene Države, jer se pridružio jednoj privatnoj sportskoj akademiji "DME" u Dejtoni Bič, na Floridi.

U periodu nakon toga stasavao je u američkom sistemu, među igračima koji su tek završili srednju školu. U drugom dijelu prošle sezone nakratko se vratio u Srbiju i igrao za Partizanove juniore, pa onda definitivno odabrao da se vrati u SAD. Ovog ljeta je na Eurobasketu pokazao na velikoj sceni kako i koliko napreduje, a sigurno je da će taj košarkaški razvoj nastaviti pod vođstvom trenera Majka Vajta.

Savo Drezgić rođen je u Beogradu 2006. godine, prošao je sve mlade kategorije Partizana i ako nastavi da se ovako razvija u Americi, pred njim je svijetla budućnost, a pred srpskom košarkom potencijalno još jedno dugoročno rješenje za organizaciju igre reprezentacije.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC