• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KK Partizan bez predsednika, Danilović ode!

Autor mondo.rs

Prvi čovek kluba Predrag Danilović povukao se tokom sednice Skupštine crno-belih. Otkrio je i koliki je dug kluba. "Dule i ja imamo odnos 29 godina, a sada smo se mimoišli oko njegovih političkih istupa".

 KK Partizan bez predsednika, Danilović ode! Izvor: MN PRESS

Kriza u Košarkaškom klubu Partizan kulminirala je, za sada, povlačenjem predsednika kluba!

Predrag Danilović, legendarni košarkaš i funkcioner crno-belih i jugoslovenske/srpske košarke, podneo je ostavku u ponedeljak tokom sednice Skupštine kluba. Ostavkom predsednika UO, raspušten je i Upravni odbor kluba.

"Partizan je moj život i uvek će tako biti".

"Za ovih 15 godina uradili smo mnogo lepih i vrhunskih stvari. Protekle dve godine klub se našao u fnansijskim problemima. Razni su razlozi. Nije samo jedan čovek kriv. Pravili smo poteze koji nisu bili popularni i pametni i došli smo tu gde jesmo... Napravili smo od Partizana vrhunski brend, radom, vaspitanjjem igrača, uz pomoch navijača.

Ne mogu više da pomognem Part
izanu, potrošio sam svoje kredite i nije mi žao. Nema potrebe da sedim ovde samo zbog funkcije. Preuzimam odgovornost za sve dobro i loše. Preuzimam odgovornost i za to što nisam uspeo da objasnim neke stvari ljudima iz kluba. Zapravo, da stavim neke situacije pod kontrolu
".



Dug 5 miliona evra...


"Ukupan dug je pet miliona, najviše prema Marfin banci (nasleđen dug, napomenuo je, prim. aut), a potom i na dugovanja prema igračima i stručnom štabu. Dug je narastao u prethodne dve godine", rekao je Danilović.

"Ljudski je da se povučem i eventualno dođe neko ko će Partizanu da pomogne. Ja nemam više prostora da pomognem".

"Raznih gluposti sam se načitao prethodnih dana, ne treba niko da se svađa u ovom klubu. Nikada se nije glasanjem puštalo iz kluba. Kao i sada, uvek je razgovorom".

"Izabrana je radna komisija od pet članova dok se ne bude izabrao novi predsednik".

Komisiju čine: Mlađan Šilobad, Dragan Todorić, Ilija Dražić, Budimir Krstović i Mirko Tišma.

Upitan koga bi voleo za svog naslednika, usledio je ovakav odgovor:

"Ja bih voleo da na čelo kluba dođe neko ko voli Partizan i može da pomogne".

A da li je država dovoljno pomagala Partizanu?

"Ne treba nama premijer i predsednik da rešavaju probleme. Klub mora da rešava svoje probleme, a država da pripomogne, jer je Partizan važan za drušvo, razvija decu, sklanja ih sa ulice, važan je za socijalni mir. Potrebna je pomoć i da imamo korektan dijalog
".


Da li se plašite dominacije nekog drugog kluba?

"Mi smo vladali 13 godina. Ne plašimo se da sada neko drugi bude prvi. Pa ovo je sport, a ne rat! A izgleda da je svih ovih godina vođen rat. Kad se pobedi, izgubi... pruži se ruka".



Nezvanično, deo članova Skupštine (ukupno ih je 31) tražio je tokom rasprave od trenera Duška Vujoševića, kojem je inače istekao ugovor, da se dobrovoljno povuče sa te pozicije. U saopštenju na sajtu KK Partizan piše da je Danilovićeva ostavka bila jedina tačka dnevnog reda.

"Vujošević i ja imamo odnos koji traje 29 godina. Imam veliko poštovanje za njega, ja sam zbog njega došao u Partizan. Bio mi je drug i... bio mi je otac. Ne slažem se sa njegovim nastupima u javnosti, klub ne treba da bude politički subjekat. On je veliki stručnjak, kome je s moje strane bilo dozvoljeno da se meša u neke stvari koje nisu za trenera. On je takav čovek, ali mislim da u poslednje vreme prevršio neku meru. I opet je moja odgovornost da ne treba da imamo takvu komunikaciju sa državom jer smo mi državni klub", rekao je Danilović.

Miša Tumbas dočekuje svog velikog idola i prijatelja - Duška Vujoševića
Izvor: MN PRESS


Danilović je istakao da Skupština nije razgovarala na temu poverenja Vujoševiću:

"Skupština ne odlučuje o treneru. Raznih gluposti sam se načitao prethodnih dana u novinama. U ovom klubu se nikad nije svađalo, nikad se nije glasalo za ovo ili ono. Mi smo ovde uvek razgovarali i dogovorom smo donosili odluke. Tako je bilo i danas".

Upitan da li je optimista što se tiče bliže budućnosti KK Partizan, Danilović je zastao, zamislio se i rekao: "Paaa.... optimista sam".

Što se tiče njegove lične budućnosti, rekao je da će uvek biti uz Partizan.

"Ovo je moj život, ne mogu da odem od života i nikada neću otići iz Partizana u smislu da prekinem odnos sa klubom. Svi smo se mi uvek žrtvovali za Partizan. Ja sam, eto, čekao dve godine da zaigram za prvi tim.  Naravno da ću uvek biti uz Partizan, ako treba i mogu da pomognem na neki način, ako me neko bude pitao za savet...".



Danilović
Izvor: YouTube/Sos kanal

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC