• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čović o finansijama: Igrači razumeli mene, ja njih

Autor mondo.rs

"Imali smo super sastanak", kaže predsednik Zvezde o razgovoru sa ekipom o dugovanjima. "Ako mnogi nisu verovali da nismo bankomat, sad veruju"

 Čović o finansijama: Igrači razumeli mene, ja njih Izvor: MN PRESS


Dugovanja KK Crvena zvezda prema aktuelnim i bivšim igračima postoje, ali nema alarmantne situacije, poručio je predsednik crveno-belih Nebojša Čović gostujući na TV Arena sport.

Upitan u emisiji "U obruču" da li je tačno da je razgovarao sa ekipom o neizmirenim platama, on je odgovorio potvrdno. O detaljima tog sastanka nije govorio.

"Bačen je kamen u vodu, a to se 'slučajno' dešava, kao i sve u Srbiji. Za mene bi vest bila da klubovi u Evroligi uredno isplaćuju plate, a mnogo, mnogo bogatiji klubovi od Zvezde kasne. Ne znam samo za CSKA. Ovo nije nikakva vest. Ne razumem funkciju svega toga. Zvezda od kad sam ja u klubu ništa ne krije, mi smo jedini klub koji je izašao potpuno otvoreno sa finansijama. Ako bi trebalo da najavimo sve sastanke sa igračima i trenerima...", zastao je Čović, pa dodao:

"Bilo je sastanka, normalno smo razgovarali i završili ga. Što se više bude pričalo o tome, imaćemo sve manje para. Borićemo se, ali stanje nije onakvo kakvo je bilo kad smo došli, a tada klub praktično nije ni postojao. Imao je dug od 15 miliona, četiri igrača na papiru, iz mlađe selekcije izvučeno je desetak dečaka, nismo imali nijednog trenera..."

"Pojačanje stiže kad Radonjić odluči"

Čović je otkrio da je Zvezda ove sezone od Evrolige (prodatih TV prava) dobila 200.000 evra i uporedio tu cifru sa prihodom Makabija, koji po istom osnovu zarađuje "3,2 miliona evra"

U detaljnijem osvrtu na finansijsku situaciju u klubu, prvi čovek Zvezde ponovio je da je budžet za tim srpskog i regionalnog šampiona za ovu sezonu 2,8 miliona evra neto.

"Situacija je teška, kompleksna. Rešavamo je, ali Zvezda je napravila varijantu da puno stvari iz budžeta ostvari samofinansiranjem. Ne znam da li su drugi klubovi kad su igrali Evroligu predstavljali prihode od karata. Ti prihodi Zvezde prošle godine iznosili su oko 1,6 miliona evra. Od državnih sponzora Zvezda ima Telekom i nikog više. Od države dobijamo novac od Grada Beograda - u iznosu od oko 200 do 250 hiljada evra. Primera radi, izdvajanja Ljubljane za KK Olimpiju u sanaciji biće 1,5 do 1,6 miliona evra, a postoji i posebna tarifa tom klubu za promociju grada Ljubljane..."

Plata najplaćenijeg igrača Zvezde - 350.000 dolara

Na pitanje koliko zarađuje najplaćeniji igrač Zvezde, prvi čovek Zvezde rekao je konkretnu cifru.

"Taj igrač zarađuje 350.000 dolara neto i isto pitanje očekujem da pitate svaki klub. A, kada prvi klub bude izašao sa tim, otići ćemo i korak dalje. Objavićemo i ono što bi bilo normalno, da na sajtu kluba piše koliko primaju igrači, koliko treneri... To bi bila tajna samo ako bi se to tih plata dolazilo prljavim parama. Nemamo problem s tim".

"Nametnuto je prethodnih godina da je Zvezda državni bankomat, ali se on očigledno zaglavio. Čekamo servisera iz države da ga poprave. Budžet su ugrozili možda neplanirano mali prihodi od sponzora, jer nije lako vreme da dođete do onih koji su spremni da izdvoje visoke cifre. Sad razrađujemo koncept da dođemo do 50 ili do 100 sponzora koji bi dali uslovno rečeno manje iznose... Ako nisu verovali da nismo bankomat državni, neka sad počnu da veruju", dodao je Čović.

Zaokruživši priču o sastanku sa igračima, on je rekao:

"Sastanak je bio odličan. Super su razumeli oni mene i ja njih. A, mi se lagati nećemo".


"Ima dugova prema bivšim igračima"

Izvor: MN PRESS



Na pitanje da li postoje dugovanja prema bivšim igračima Zvezde, Čović je takođe odgovorio potvrdno, ali nije hteo da otkrije njihova imena ili koliki su iznosi u pitanju.

"Još nemamo slučaj sa tužbom našeg igrača (kao što je nedavno navođeno za Dženkinsa), a da li ćemo imati - videćemo. Dugova (prema bivšim igračima) ima. Koliko? Ostaće tajna. Možda nije veliko, a ni malo, ali je mnogo manje od 15,5 miliona evra, koliko je nasleđeno. Ja znam da neki drugi klubovi imaju ili u najavi ili već predate BAT varijante, ali oni možda imaju čika Radovića da im to sredi".

Čović je rekao da će opredeljenje Zvezde za naredne godine biti usmeravanje ka svojim mladim igračima i da će to biti odgovor na velika izdvajanja evropskih klubova.

"Najvažnije je da proizvedete igrače, a trofeji posle dođu. Moraju svi elementi da se prođu i tačno postoje kriterijumi kada se ide iz koje u koju kategoriju, a vi morate da u ovim godinama obučite igrača, a ne da prvi prioritet bude osvajanje trofeja. Super je ako osvojite trofej, ali moramo naći pravu meru"

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC