• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marjanović: Voleo bih da igram za Srbiju

Autor mondo.rs

"Bio sam pravi navijač, vikao sam, radovao se, kao i cela moja porodica i prijatelji", ispričao je Boban Marjanović za sajt FIBA.

 Boban Marjanović želi da igra za Srbiju Izvor: MN PRESS

Boban Marjanović bio je tema broj jedan u Srbiji pre početka Olimpijskih igara.

Srpski košarkaš nije dobio poziv selektora Aleksandra Đorđevića za finalni turnir u Rio de Žaneiru pošto zbog straha od povrede i čekanja novog ugovora u NBA ligi nije bio spreman da zaigra na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre.

Saša Đorđević je odlučio da povede one koji su obezbedili "kartu" za Brazil bez obzira na to što je jasno da Boban Marjanović ima kvalitet. Njegova procena je na kraju bila i tačna pošto su se "orlovi" sa južnoameričkog kontinenta vratili kao viceprvaci sveta iako je malo ko to očekivao.

"Ljut sam na Marjanovića, jer ne zna šta propušta. Kada igrač završi karijeru, žali za onim što nije uradio, a ne zbog onog što je uradio".

Ovo je bila poruka selektora nakon povratka sa Olimpijskih igara, a takođe je poručio da su Marjanoviću vrata reprezentacije i dalje otvorena i da će ga pozvati ukoliko bude "dobro igrao i i ukoliko ja kao selektor budem mislio da zaslužuje da bude pozvan".

Za sada "Bobi" dobija vrlo malu šansu u dresu Detroita, ali o pozivu u reprezentaciju kaže...

"Moj odnos sa Đorđevićem je dobar. Voleo bih da igram za reprezentaciju svaki put kada dobijem poziv", kazao je Marjanović u izjavi za sajt FIBA.

Izvor: MN PRESS


Objasnio je da se složio sa idejom selektora da u Rio vodi one koji su igrali kvalifikacioni turnir i objasnio da se iz uloge košarkaša pretvorio u navijača.

"Bio sam pravi navijač, vikao sam, radovao se, kao i cela moja porodica i prijatelji. Gledali smo svaku utakmicu i naravno da smo navijači za reprezentaciju i sve sportiste iz Srbije. Ali, jednostavno, nisam smeo da rizikujem povredu...", ispričao je Marjanović.

Marjanović je potpisao trogodišnji ugovor sa Detroitom vredan 21 milion evra.

"Nisam se osećao loše zbog te odluke, ali mogu samo da kažem da sam srećan što su moji saigrači i prijatelji bili tamo i odigrali sjajan turnir i osvojili drugo mesto. Pričao sam sa nekima od njih, kao i sa trenerima, i savetovali su me povodom te odluke, ali sam ja presudio. Bio sam slobodan agent, samo što sam izašao iz ugovora sa San Antoniom. Moja odluka je bila da ne rizikujem ništa i mislim da sam dobro postupio", ispričao je Marjanović.

Srbija naredne godine učestvuje na Eurobasketu, a videćemo da li će Marjanović biti u sastavu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC