• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Daniloviću jednoglasno "KK Srbija"!

Autor mondo.rs

Saša Danilović izabran je za trećeg predsednika KSS. "Biće mi potrebna sva vaša pomoć, ali će i moja vrata uvek biti otvorena za sve vas", obratio se delegatima koji su mu jednoglasno dali četvorogodišnji mandat da vodi "Kuću košarke".

 Daniloviću jednoglasno "KK Srbija"! Izvor: MONDO/Ivan Bogunović

U Svečanoj sali Hotela "M", gde se sa saigračima iz zlatne reprezentacije okupljao u vreme kada je u tandemu sa aktuelnim selektorom Aleksandrom Đorđevićem činio najbolji bekovski par na evropskim i svetskim prvenstvima, naš proslavljeni košarkaš Predrag Saša Danilović izabran je za trećeg predsednika Košarkaškog saveza Srbije.

Posle Dragana Kapičića (2007-2011) i Dragan Đilasa (2011-16), došao je red da Danilović preuzme organizaciju koja se tokom jednog i po mandata njegovog prethodnika vratila u vrh evropske i svetske košarke, gde nas nije bilo još od vremena SR Jugoslavije.

U toku je Izborna Skupština KSS, sazvana nakon Đilasove odluke da se povuče negde na polovini drugog mandata, saopštene letos posle istorijskog uspeha srpske košarke na Igrama u Riju, a kako bivši predsednik KK Partizan nema protivkandidata, bilo je izvesno da će mu biti ukazana čast i obaveza što se kasnije i dogodilo - jednoglasno.

Od 32 delegata iz aktuelnog saziva najvišeg tela KSS, 27 bilo je prisutno, a 27 je i glasalo ZA to da se legendi naše košarke da četvorogodišnji mandat.



I već sada je jasno da će Danilović veće izazove imati na klupskom, nego na reprezentativnom planu, što je uostalom bio i jedan od razloga Đilasove ostavke koju je obrazložio rečima da "sa klupskom košarkom nije uspeo".

Naš reporter je na licu mesta i pratiće UŽIVO događaje na sednici Skupštine kojom presedava predsednik tog tela, Dragan Gačić.

Za Danilovićev izbor bilo je potrebno je 50 odsto glasova plus jedan, što iznosi 17 mandata, a kako je 21 član u startu podržao njegovu kandidaturu, očekivala se i dogodila mirna sednica bez tenzija i teških reči.

Pročitajte šta je Danilović napisao u programu koji je dostavio članovima Skupštine objavljujući kandidaturu za prvog čoveka srpske košarke.

14:23 - "HVALA GOSPODINE ĐILAS"

Predsednik Skupštine KSS Dragan Gačić u Radno predsedništvo imenovao je Dušana Ivkovića i Nebojšu Čovića, dok je Mlađan Šilobad bio overavač Zapisnika. Prvi se delegatima obratio odlazeći predsednik Saveza, Đilas, koji s obzirom na svečani karakter sednice nije želeo da oduzima mnogo vremena.

Konstatovao je da su se seniorke plasirale na Evropsko prvenstvo i da su obavljeni žrebovi Eurobasketa u svim konkurencijama.

Zahvalio se svima na podršci tokom svog mandata i naglasio da je ljubav prema košarci bila ključ uspeha koji su postignuti u reprezentativnoj, ali i klupskoj konkurenciji, tokom njegovog mandata.

"I po načinu na koji biramo rukovodstvo, za razliku od nekih drugih sportova, vidi se da je naš jedini klub - Srbija", poručio je Đilas i izrazio uverenje da će i pod vođstvom Danilovića i njegovog "tima" biti dobrih rezultata, kao u prethodnom periodu.

"Njihovo znanje i ljubav prema košarci su najbolja garancija".

Đilas se nakon govora pozdravio i izljubio sa počasnim predsednikom KSS Borom Stankovićem.

"Sa Đilasom smo dobili stabilizaciju Saveza, kvalitetan rad i rezultate. Možemo samo da mu čestitamo", rekao je legendarni čika Bora i uručio dosadašnjem prvom čoveku Kuće košarke "zasluženu" Zlatnu značku KSS.

"Hvala Vam lepo, gospodine Đilas!"

14:27 - TAJNO NASMEJANO GLASANJE

"Delegati su birali predsednika tajnim glasanjem, sa osmesima ubacujući ceduljice u veliku staklenu kuglu", javlja naš reporter sa sednice, Ivan Bogunović.

14:29 - JEDNOGLASNO!

Od prisutnih 27 delegata, svih 27 dalo je glas novom predsedniku.



14:40 - "ĐILAS JE MOJ FAMILIJARNI PRIJATELJ"

"Veoma sam počastvovan izborom. Ovo je priznanje celoj mojoj karijeri, kao sportiste, a jednim delom i kao funkcionera", počeo je Danilović i napomenuo da nije spremio nikakve papire, jer je smatrao da je spontani govor - iskreniji.

"Gospodin Đilas je moj dugogodišnji familijarni prijatelj. Ako moj tim uspe da uradi delić onoga što je urađeno za prethodnih šest godina, biću veoma ponosan. Neće biti lako, ali zato smo tu i uradićemo sve što je u našoj moći da ispravimo ono što može da se popravi, a dobre stvari da takve i ostanu".

Danilović je rekao da će njegova vrata u Savezu uvek biti otvorena i zamolio da što je moguche više primedbi i sugestija bude izrečeno "licem u lice".

"Košarka je po rezultatima prvi sport u Srbiji i uvek ćemo biti košarkaška nacija. KSS su uvek krasili sloga i jedinstvo, smatram da tako treba da bude i ubuduće. Trebaće mi sva vaša pomoć, a sve vaše ideje naići će na razumevanje mene i mojih saradnika. Hvala vam još jednom", obratio se Danilović delegatima koji su ga jednoglasno izabrali.


Uskoro opširnije...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC