• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan se probudio na vreme i dobio Mornar!

"Matine termin" nije prijao Partizanu, ali su se crno-beli "probudili" i u nastavku meča preokrenuli rezultat protiv Mornara za petu uzastopnu pobedu u ABA ligi - 90:85 (18:22, 21:22, 32:21, 19:20).

 Partizan se probudio na vreme i dobio Mornar! Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS


Obračun u podne, ili da budemo precizni termin 14. kola ABA lige u 12.30 u hali "Aleksandar Nikolić", više je prijao košarkašima Mornara koji su imali više energije na početku meča i dugo su vodili protiv domaćeg sastava koji je pod svojim košem delovao uspavano...

Međutim, Partizan se "probudio" i nije dozvolio iznenađenje, a najbolje period je odigrao u poslednjih petnaest minuta meča - kako defanzivno, tako i ofanzivno.

Sve je krenulo od trojke Vanje Marinkovića sa devet metara, na isteku napada, za 60:65 i "blokade" Uroša Lukovića kojom se "zapalila" ekipa, ali i publika.


Na talasu tog dobrog momentuma Partizan je napravio seriju 9:0 i stigao do vođstva, a uprkos nekim greškama uspeo je da održi prednost do zvuka sirene posle 40 minuta i da slavi bez umrnog Novice Veličkovića koji je utakmicu pogledao sa klupe.

Ovo je jedanaesta pobeda za Partizan u ABA ligi, a peta uzastopna.

PARTIZAN - MORNAR 90:85 (18:22, 21:22, 32:21, 19:20)

Najbolji igrač Mornara Lamont Džouns rano je ušao u probleme sa ličnim greškama, ali to nije predstavljalo problem za tim iz Bara koji je koristio Partizanovu nemoć da zaštiti loptu pod sopstvenim košem. Ćalić je lako dolazio do ofanzivnih skokova, a gosti su preko Tejtuma stigli do vođstva nakon prvih deset minuta igre.

"Povukli" su Vanja Marinković (devet brzih poena) i Vil Hečer, a pravi dar-mar pravio je Boris Bakić koji je izmišljao asistencije za svoje saigrače.

Izvor: MN PRESS

Meč je završio sa 12 asistencija, a još u prvom poluvremenu je stigao do 9.

Partizan je mnogo promašivao sa "penala", dok je odličan bio u šutu za tri poena, koji je u jednom trenutku bio i procentualno bolji po crno-bele.

Branislav Ratkovica je pogodio dve na startu treće četvrtine, ali nakon odlične "role" Pavića i Mijovića sredinom treće deonice bio je potreban novi odgovor Partizana. Tada je Vanja Marinković zablista, da bi slobodna bacanja Stefana Birčevića i Vila Hečera, kao i "silazna putanja" nakon prodora Stefana Pota, bila dovoljna za potpuni preokret, a dodatno je začinio reprezentativac Srbije trojkom u poslednjim sekundama.

U finalnih deset minuta Partizan je ušao sa prednošću 71:65!

Izvor: MONDO

Nakon vrlo efikasne četvrtine bilo je umora na obe strane. Mornar je hvatao priključak nekoliko puta, ali "nemoguća" trojka Vila Hečera preko Pavića donela je novu prednost i energiju.

Na kraju je Stefan Pot povećao i na "plus devet", ali nakon dobre role Lamonta Džounsa, koji je najveći deo meča presedeo na klupi zbog rane četiri lične greške, rezultat je smanjen na "plus pet", nedovoljno za dramu poput one u Baru!

Najefikasniji kod Partizana bio je Vil Hečer sa 17 poena, Vanja Marinković je imao 14, a Branislav Ratkovica poen manje. Uprkos nekim greškama dobar je bio i Stefan Birčević sa 16 poena i 9 skokova.

Kod Mornara je prednjačio Tejtum sa 20, Pavić je imao 13, a Oktavijus Elis 10 poena.

N A J A V A

Košarkaši Partizana u "matine" terminu igraju svoj meč 14. kola ABA lige!

Rival crno-belima je debitant na "Jadranu", ekipa Mornara iz Bara, koja ih je pošteno namučila u prvom delu sezone kada su košarkaši srpskog predstavnika slavili u dramatičnoj završnici 58:57.

Tim Aleksandra Džikića je u nizu od četiri pobede u svim takmičenjima dok je Mornar izgubio osam od poslednjih deset mečeva. Tim iz Bara nema nijednu pobedu u gostima ove sezone.

Skor Partizana u ABA ligi je 10-3, a Mornara 4-9.

IZ MINUTA U MINUT:

40' Džouns o tablu, trojka. Kraj! Pobeda Partizana 90:85!

40' Promašuje Lamont Džouns, ne bi trebalo da bude problema za Partizan da "završi" ovu utakmicu.

39' Džouns pogađa dugu "dvojku", ali Hečera faulira Boris Bakić. Amerikanac sada ima 17 poena (90:82).

39' Najveća prednost za Partizan na meču, Stefan Pot povećava na "plus devet" poenima sa penala. Džouns smanjuje na isti način (88:80).

38' Majstorija Vanje Marinkovića, prodor i "naslonjena" lopta o tablu. Novi faul u napadu Mornara, sada Tejtum. Birčević zakucava, "plus sedam" za Partizan. Tajm-aut Đorđije Pavićević (84:79).

37' Nesportska Stefana Birčevića, faulirao je Vujoševića koji mora na klupu zbog krvaranja. Voler pogađa oba slobodna bacanja, tajm-aut Džikića, pa lopta za Mornar. Vukota Pavić pravi ličnu grešku u napadu (82:79).

37' Opet trojka, sada Vil Hečer pogađa "nemoguću" trojku preko Pavića (82:77)

36' Opet Tejtum, ponovo sam, ponovo trojka! (79:77)

35' Promašaji na obe strane, pa to prekida Uroš Luković novim zakucavanjem. Tejtum ne da Partizanu da se udalji, trojka bez čuvara, pa na drugoj strani isto to radi Pot (79:74).

33' Stefan Birčević beleži nove poene sa "penala", sada ih ima 14. Odgovor Volera, težak šut, ali maestralan pogodak (74:71).

32' Pao je nezgodno Vanja Marinković, ali će izgleda biti dobro. Oktevijus Elis hvata novi ofanzivni skok i pogađa iz odbitka. Greška Pota, pa kucanje u kontri Vukote Pavića (71:69).

III ČETVRTINA

30' Trojka Birčevića, Partizan sa vođstvom ulazi u poslednju četvrtinu! (71:65)

30' Pojačao je Partizan odbranu, Stefan Pot pogodio zbog "silazne putanje", a Vil Hečer iskusno dobija šansu za tri slobodna bacanja, ali pogađa dva. Dovoljno za vođstvo, serija 9:0 (66:65).

28' Trojka Vanje Marinkovića sa devet metara, pa strašna "banana" Uroša Lukovića (60:65).

27' Pavić i Mijović pogađaju trojke iz desnog kornera. Jedno slobodno bacanje pogađa Karahodžić, kao i Uroš Luković. Partizan sa linije "penala" šutira 13/22, Pavić pogađa oba (57:65).

25' Revija promašenih slobodnih bacanja, prvo Frenk Robinson, pa sjajan potez Ratkovice koji krade loptu Vukoti Paviću, pogađa uz faul, pa promašuje dodatnu priliku za "2+1". Deseta asistencija Borisa Bakića, pa Hečer pogađa OBA slobodna bacanja (55:57).

24' Brzi odgovor Mornara, Voler, pa Tejtum i onda nesportska Ratkovice zbog faula u sprečavanju kontre. Srećom po Partizan samo jedno pogođeno bacanje i neiskorišten napad (50:55)

23' Odličan opet Luković, ofanzivni skok i poeni, ali još bolje igra Mornar pod košem rivala. Vujošević za dva, pa Ratkovica pogađa dve trojke u razmaku od 20 sekundi. Izjednačenje! (50:50).

21' Uroš Luković počinje drugo poluvreme poenima iz igre, a Kameron Tejtum sa linije za slobodna bacanja. Ratkovica promašuje sve (41:46).

II ČETVRTINA

20' Vrabac poklanja loptu, pa laka kontra za Elisa, ali trojke su te koje Partizan drže na razumnoj distanci. Ponovo Vil Hečer, pa je imao šansu da u poslednjim sekundama "položi" u kontri, ali je izblokiran. Kraj prvog poluvremena - 39:44!

19' Faul, pa greška u koracima Stefana Birčević (36:41).

18' Mijović uz zvuk sirene, pa Birčević odgovara slobodnim bacanjima (36:41).

17' Puno trčanja i dosta haotične košarke, a onda poklon Karahodžića koji faulira Borisa Bakića pri šutu za tri poena, pa praktično sa devet metara. Pogađa sva tri bacanja Bakić. Problem za Mornar, faul, pa tehnička, ukupno četvrta lična greška za Latavijusa Džonsa. Kakvo zakucavanje Adina Vrapca! (34:39).

15' Oštar tajm-aut Aleksandra Džikića i već peta trojka za Partizan, Hečer. Bakić se uželeo ABA lige, nova asistencija, sada za Radunovića (32:36).

14' Poeni Birčevića i Elisa, pa šansa za Karahodžića, ali kao da se uplašio mladi košarkaš. Umesto pogođenog zicera, lopta za Mornar. Drugi put Karahodžić mnogo sigurniji, trojka "kao kap", ali ista takva i Tejtuma na drugoj strani. Boris Bakić beleži SEDMU asistenciju za osam minuta, sada za Elisa, prelako! (29:34).

12' Težak šut Tejtuma, koji je u seriji, pa Ratkovica pogađa trojku. Odmah istovetan odgovor Radunovića! Vanja Marinković koš uz faul, najbolji pojedinac kod crno-belih, već ima devet poena (24:27).

I ČETVRTINA

10' Dobar period Mornara pošto prvo Tejtum pogađa trojku, a onda laki poeni za Elisa. Balša Radunović donosi vođstvo sa linije slobodnih bacanja nakon odličnog presinga, promašuje Vanja Marinković, pa uz zvuk sirene novi poeni Tejtuma (18:22).

8' Druga trojka za Partizan, Vanja Marinković! Frenk Robinson na klupi, a izgleda ima zavoj na glavi. Nije jasno kako je došl do povrede. Bakić do Vujoševića, možda i najlepša akcija u dosadašnjem delu utakmice, pa solo prodor (14:13)

6' Lepa Akcija na Birčevića, potom odlična odbrana i isforsiran šut za Vukotu Pavića, ali opet ofanzivni skok za Ćalića i samo jedan pogodak sa slobodnih bacanja (9:9).

5' Opet problemi u građenju skoka Partizana, pa Vujošević pogađa slobodna bacanja. Prelep prodor Vanje Marinkovića koji prekida seriju Mornara, ali odmah odgovor Lamona Džonsa (7:8).

4' Vukota Pavić blokira Birčevića, pa pogađa trojku. Stao je napad Partizana, ali i malo opuštanja u odbrani pošto Ćalić dva puta hvata ofanzivni skok, a onda sa slobodnih bacanja smanjuje zaostatak (5:4).

2' Agresivan i dobar početak Partizana, poeni Hečera iz "naskoka",  fantastičan pritisak Adina Vrapca na prenosu lopte, pa trojka Frenka Robinsona koga nalazi Hečer. Cigle igrača Mornara.(5:0).

Startna petorka Partizana: Hečer, Robinson, Vrabac, Birčević i Luković

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC