• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVANIČNO: Tompson slobodan, stiže u Zvezdu?

Autor mondo.rs

Posle Dentmona i Smita, Galatasaraj otpustio i trećeg Amerikanca. Dion Tompson je slobodan, a kako piše specijalizovani portal "Jurohups" njegov naredni klub je Crvena zvezda mts.

 ZVANIČNO: Tompson slobodan, stiže u Zvezdu? Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

U subotu se šuškalo, a u nedelju je stigla i zvanična potvrda!

Posle Džastina Dentmona i Rasa Smita i treći Amerikanac napušta Galatasaraj pre Nove godine.

U pitanju je krilni centar Dion Tompson (28, 203 cm) koji svojim partijama nije zadovoljio očekivanja Ergina Atamana, a upravo je trener turskog evroligaša potvrdio da će u narednim danima uslediti raskid ugovora.

"Napušta nas Tompson, a takođe imamo i finansiskijh poteškoća. Odlučiću o narednim transferima u skladu sa situacijom u klubu. Napravili smo grešku na poziciji 'pleja' na početku sezone i rastali smo se od Smita i Dentmona", kazao je Ergin Ataman posle utakmice sa Jesilgeresunom ove nedelje.

Tompson je nastupio na tom meču i timu Ace Trifunovića dao 11 poena u pobedi svog, uskoro bivšeg tima, rezultatom 80:74.

Specijalizovani portal "Jurohups" javlja da je sledeći klub Tompsona - Crvena zvezda mts koja već mesecima traži pojačanje na poziciji na kojoj baš igra ovaj bivši student koledža Severna Karolina.

Izvor: MN PRESS

Dodaje se i da pregovori između Zvezde i Tompsona uveliko traju i da će ovaj košarkaš, shodno pravilima u ovogodišnjom Evroligi, za njih moći da nastupa u drugom delu sezone.

Odnosno, posle 14. kola.

Nakon što nije izabran na draftu 2010. godine on je otišao u Grčku, u Ikaros Kaliteas, da bi potom nastupao i u ABA ligi za Olimpiju iz Ljubljane, sa kojom se takmičio i u Evroligi.

Potom ga je put odveo u Nemačku gde je igrao prvo za Albu, pa za Bajern iz Minhena, da bi se oprobao u Kini, Izraelu i ponovo nastupao za bavarski tim kod Svetislava Pešića. Na početku ove sezone prešao je u Galatasaraj i do sada je u Evroligi beležio 4.6 poena po meču uz 1.9 skokova.

Zanimljivo je da je bio deo generacija američkih košarkaša koja je nastupala na Svetskom prvenstvu za igrače do 19 godina koje se održavalo u Novom Sadu, a na kom je Srbija savladala SAD u borbi za zlato.

Osim njega, deo te generacije su bili i Stef Kari, Džoni Flin, Patrik Beverli, Majkl Bizli, DeAndre Džordan...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC