• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda u Pireju naišla na jačeg

Autor mondo.rs

Beogradski crveno-beli poraženi na gostovanju "bratskom" klubu u Atini, 65:73. Loš šut srpskog tima (2/17 za tri) i kontrola domaćina od početka do kraja.

 Zvezda u Pireju naišla na jačeg Izvor: MN PRESS


Crvena zvezda mts ni iz trećeg puta nije uspela da iznenadi Olimpijakos u Evroligi.

Ekipa Dejana Radonjića bila je u Dvorani mira i prijateljstva u zaostatku od početka do kraja, a trzajima u poslednjoj četvrtini ipak nije uspela da unese veću neizvesnost u meč.

Četvrtom trojkom raspucanog Meta Lodžeskog, Olimpijakos je na početku poslednje deonice drugi put stekao maksimalni plus od 16 poena (59:43, 31. minut), na koji je Zvezda reagovala, ali nedovoljno da se primakne bliže od "minus 7" (69:62) u pretposlednjem minutu.

Posle brojnih promašenih šuteva za tri poena (timski 2/17), Marko Simonović krenuo je u 39. minutu u težak prodor posle kontre, ali je promašio. Erik Grin je prihvatio loptu, faulom Marka Gudurića iznudio tri slobodna bacanja i pogocima stavio tačku na ishod.

OLIMPIJAKOS - ZVEZDA 73:65 (22:18, 23:16, 11:9, 17:22)

Dobrim početkom tandema Milutinov - Agravanis i pogocima Lodžeskog, domaćin je poveo već na startu, a u nastavku je profesionalno branio i odbranio prednost, čuvajući snagu i za četvrtak, kada će gostovati Bambergu. Belgijanac je hicima iz daljine sabrao 18 ubačenih poena, Erik Grin je dodao 15, a srpski internacionalac Nikola Milutinov 11.

Bivši centar Partizana, koji je letos bio želja Zvezde, upisao je u svoju statistiku i sedam skokova, sakupljenih uglavnom u borbi sa Ognjenom Kuzmićem. Centar Beograđana bio je indeksno najkorisniji među gostima, a završio je meč sa "dabl-dabl" učinkom od 13 poena i 14 skokova.

Kontrolišući rezultat i igru, Olimpijakos je i u momentima napadačke krize i perioda poboljšane odbrane Zvezde nalazio rešenja u svojoj defanzivi i sprečavao igru gostiju u tranziciji. U takvoj situaciji, 13 poena Stefana Jovića i 12 Marka Gudurića bili su nedovoljni da "zakuvaju" situaciju.

Za razliku od definitivno odsutnih Jorgosa Printezisa i Danijela Heketa, nastup kapitena domaćih Vasilisa Spanulisa bio je neizvestan, ali je on ipak stisnuo zube i proveo na terenu 22 minuta. Postigao je pet poena, sabrao pet asistencija i vratio se sa klupe pred finiš, da zadrži loptu koliko je potrebno i da sačuva kontrolu nad situacijom.

Vremena za osvrtanje neće imati ni Beograđani, jer će odmah posle ove utakmice usmeriti pažnju ka meču protiv Reala, koju će odigrati u hali "Aleksandar Nikolić" u četvrtak. Srpski šampion dočekaće taj meč sa skorom 5-8, izjednačen na tabeli sa Žalgirisom, koji je večeras slavio na gostovanju Efesu.

Sa druge strane, Olimpijakos je trijumfom zadržao korak za vodećim CSKA, jer odlazi u Nemačku sa istim odnosom pobeda i poraza kao Real (9-4), koji je večeras na svom terenu deklasirao upravo Bamberg.

OLIMPIJAKOS: Grin 15, Birč 1, Jang 2 (6 sk), Toliopulos, Papapetru 2 (4 sk), Spanulis 5 (5 as), Agravanis 9, Milutinov 11 (7 sk), Papanikolau 5 (7 sk), Mancaris 3, Lodžeski 18 (4/6 za tri), Atinau 2.

ZVEZDA: Volters 4, Dangubić 4, Mitrović 2, Lazić, Dobrić 1, Simonović 4 (0/4 za tri), Rakićević, Dženkins 5 (5 as), Gudurić 12, Jović 16, Kuzmić 13 (14 sk), Bjelica 4.

Iz minuta u minut:

- kraj utakmice, pobeda Olimpijakosa -

40' 73:65 Dobrić iznuđuje faul za tri poena u poslednjim trenucima, staje na liniju penala i pogađa jedno od tri penala.

40' 73:64 Papapetru zakucavanjem definitivno stavlja tačku na ishod. Jović odgovara prodorom i svojim 16. poenom.

39' 71:62 Grin koristi slobodna bacanja (peti faul Gudurića) i odbija još jedan nalet gostiju. Minut i 23 pre kraja, Radonjić traži tajm-aut.

38' 69:62 Gudurić "čupa" loptu, ona dolazi do Simonovića, koji pokušava prodorom i promašuje.

38' 69:62 Gudurić realizuje sva tri penala.

38' 69:59 Gudurić pogađa posle brze akcije iz auta, Spanulis gazi aut liniju. Srpski tim ima posed i imaće tri slobodna bacanja, jer je Gudurić iznudio Spanulisov faul pri šutu za tri poena. Pre toga - tajm aut Sferopulosa.

37' 67:57 Konačno! Trojku za Zvezdu ubacuje Stefan Jović... Tri minuta pre kraja, Beograđani su ispunili bonus.

36' 65:54 Crveno-beli i dalje traže trojku (promašio i Gudurić) i ko zna koji put dolazi na dosad nepremostivih 11 poena zaostatka.

35' 65:50 Erik Grin pogađa za dva uz faul, pa polaže posle kontre i odbija kraći nalet Zvezde. Tajm-aut Dejan Radonjić.

34' 61:50 Kuzmić ubacuje svoj 13. poen, a Simonović promašuje šut za tri, za "minus 8". Lazić igra agresivnu odbranu, umalo krade loptu u reketu domaćina, ali Pirejci ipak čuvaju posed.

32' 59:48 Jović pogađa polaganje uz faul, za minis seriju Zvezde 5:0.

31' 59:45 Lodžeski trojkom počinje poslednju deonicu i povećava razliku na maksimalnih 16 poena (59:43). Na drugoj strani, Gudurić poentira na asistenciju Jovića, posle odlične odbrane Lazića.

- kraj treće četvrtine -

30' 56:43  Šteta... Volters gubi loptu u petom napadu crveno-belih bez poena. U poslednjem napadu Olimpijakosa, Lazić krade loptu nakon dodavanja Spanulisa.

28' 56:43 U situaciji kada Zvezda traži šansu za priključak - Volters niže loše odluke. Posle dva ishitrena šuta za tri, predao je loptu domaćima u ruke. Beograđani ne poentiraju u četiri vezana napada, uprkos dobrim odbranama.

26' 55:41 Kuzmić odgovara na seriju domaćina 5:0 košem uz faul. Pre slobodnog bacanja, ekipe su otišle na kratak tajm-aut.

25' 53:38 Crveno-beli nižu promašaje za tri poena. Bjelica promašuje i deveti uzastopni timski pokušaj, pa mu sudije dosuđuju nesportsku grešku, jer je pri šutu laktom udario po licu Papanikolaua.

23' 50:38 Poenima Dženkinsa, pa Kuzmića sa penala, crveno-beli smanjuju zaostatak na "minus 12". Luka Mitrović u dva navrata ostaje u igri "jedan na jedan" sa Agravanisom, ali ne uspeva da pogodi.

22' 50:34 Još jedan otvoren šut i šesta trojka Olimpijakosa (Mancaris). Serijom 7:0 domaći stiču maksimalnu prednost od 16 poena.

21' 47:34 Drugi deo meča otvara Vasilis Spanulis, pogocima sa linije penala za dva poena. Faulirao ga je Dženkins posle kontre domaćih.

Strelci:

OLIMPIJAKOS: Grin 9, Birč 1, Jang 2, Spanulis 2 (4 as), Agravanis 9, Milutinov 7 (5 sk), Papanikolau 4 (5 sk), Lodžeski 9 (3/4 za tri), Atinau 2.

ZVEZDA: Volters 4, Dangubić 4, Mitrović 2, Simonović 4, Dženkins 3 (4 as), Gudurić 3, Jović 6, Kuzmić 4 (7 sk), Bjelica 4.

Izuzev blage prednosti Olimpijakosa u nekoliko statističkih kolona, posebno privlači pažnju loš šut za tri poena Crvene zvezde. Beograđani su pogodili samo jednu trojku iz devet pokušaja - i to prvu na meču (Čarls Dženkins)

- poluvreme -

20' 45:34 Spanulis za Agravanisa, koji pogađa o tablu. Tim košem domaći stavljaju tačku na prvi deo meča.

20' 43:34 Neverovatan pogodak Voltersa. Padao je posle prodora, šutirao jednom rukom... Olimpijakos će imati još 5,4 sekundi do kraja, pa Sferopulos traži tajm-aut.

20' 43:32 Simonović pronašuje šut za tri, Spanulis pogađa o tablu posle kontre. Sada je Olimpijakos u seriji, a Radonjić traži tajm-aut, na kojem će nacrtati poslednji napad svog tima.

19' 39:30 Milutinov se vratio na teren i sa linije penala produžio svoj dobar početak meča. Bivši centar Partizana postigao je dosad sedam poena, pa primorao Kuzmića na izgubljenu loptu.

18' 38:30 Poenima Jovića, Simonovića i Kuzmića, Zvezda reaguje, uz čvršću odbranu u ovim trenucima.

15' 37:24 Grin održava ritam Pirejaca u napadu, dok Bjelica pravi faul u napadu. Spanulis se vraća na parket, a Lodžeski promašuje svoj prvi šut za tri večeras. Novi tajm-aut.

14' 33:22 Lodžeski kao na treningu. 3/3 za tri. Doduše, u ovoj situaciji je ostao sam u ćošku. Tajm-aut Dejan Radonjić.

13' 30:20 Lodžeski je namestio ruku. Pogodio je drugu uzastopnu trojku i ispisao novi maksimalni "plus "domaćina", prvi put dvocifreni.

12' 27:18 Met Lodžeski kažnjava propuste, svojom prvom trojkom na utakmici. Zvezda potom brzo gubi loptu, a Patrik Jang je kažnjava, košem za maksimalnu prednost "plus 9"

- Crveno-beli ofanzivno loše ulaze u drugu deonicu. Volters, pa Gudurić gube loptu greškama u koracima.

- kraj prve četvrtine -

10' 22:18 Grin trojkom u poslednjem napadu domaćina povećava razliku na dosad maksimalnih "plus 6" (22:16), ali Zvezda odgovara poenima Bjelice posle prodora.

10' 17:16 Gudurić se upisuje teškim polaganjem, uz faul i iznuđeno bacanje, koje je pogodio.

8' 17:13 Milutinov i Agravanis nastavljaju da nose Olimpijakos. Krilni centar je pogodio za tri iz ćoška, a Gudurić potom promašio čist zicer, posle ofanzivnog skoka.

5' 10:9 Poenima centarske linije Agravnis - Milutinov, Olimpijakos opet preuzima vođstvo. Njih dvojica definitivno su u prvom planu kada su napadi domaćina u pitanju. Prvi tajm-aut na utakmici.

4' 6:7 Velika borba Kuzmića, trojka Dženkinsa i prvo Zvezdino vođstvo večeras (4:7). Dimitrios Agravanis potom je iznudio faul u prodoru i pogodio oba slobodna bacanja.

- Navijači Olimpijakosa kraj terena drže veliku zastavu Crvene zvezde. Nekoliko srpskih zastava je na tribinama, takođe...

1' 4:2 Meč počinje poenima bivših igrača Hemofarma. Milutinov zakucava za Olimpijakos, a Mitrović poentira posle ofanzivnog skoka. Novo vođstvo domaćinu potom donosi Papanikolau.

Startne petorke:

OLIMPIJAKOS: Spanulis, Mancaris, Papanikolau, Agravanis, Milutinov

ZVEZDA: Jović, Dženkins, Dangubić, Mitrović, Kuzmić



NAJAVA:

Crveno-belo veče u Atini!

Olimpijakos i Crvena zvezda mts zaigraće u 20 časova treći međusobni evroligaški susret. Ekipa Dejana Radonjića gostuje šampionu Grčke, za koji će ipak nastupiti kapiten i lider, Vasilis Spanulis.

Pogledajte snimak iz svlačionice pirejskih crveno-belih, kao i spreman Spanulisov dres sa brojem "sedam".




Duel iz Dvorane mira i prijateljstva možete pratiti u tekstualnom prenosu na MONDU.

Pre ovog duela, i jedni i drugi sačuvali su perfektan skor u domaćim prvenstvima. Crvena zvezda mts pobedila je u Skoplju MZT, dok je Olimpijakos u Solunu "iščupao" pobedu nad PAOK-om u poslednjim trenucima.

Od tada, najviše pažnje u Pireju poklanjalo se pitanju da li će Vasilis Spanulis biti u stanju da nastupi zbog povrede kolena. Podsetimo, pre njega su iz stroja ispali i Danijel Heket (do kraja sezone) i Jorgos Printezis (nekoliko nedelja).

Olimpijakos bez 31,5 poena protiv Zvezde?

"Olimpijakos jak i kada je nekompletan"

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC