• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda podvukla crtu: Možda i bolje sa dva trofeja

Autor mondo.rs

Crveno-beli svečanim koktelom u hotelu "Kraun plaza" ispratili kalendarsku godinu. Zadovoljstvo zbog svega urađenog, vera u rešavanje problema i objašnjenje zašto je i "bolje" što Žućkova levica nije na Kalemegdanu.

 Kk Crvena zvezda 2016. godina Izvor: MONDO/ M.Šolak


Crvena zvezda mts završava još jednu godinu koja će ostati zapamćena po sjajnoj stranici klupske istorije.

Pored odbrane obe šampionske titule i ulaska u Top 8 Evrolige, ekipa Dejana Radonjića dočekuje 2017. sa 25 "jadranskih" pobeda u nizu (računajući i prošlu sezonu) i veoma dobrom situacijom u najjačem takmičenju (6-8).

Na svečanom, oproštajnom koktelu od 2016. godine, u Zvezdi su svodili račune, istakli čime su zadovoljni i na čemu žele da još rade u 2017. godini.

Pred igračima, stručnim štabom, gostima kluba i novinarima, svoje viđenje učinka crveno-belih dale su i klupske legende, Dragan Kapičić i Dragiša Vučinić.

"Mogu slobodno da kažem da su ovo najveći rezultati u istoriji kluba. Izvrsni su i na domaćoj i regionalnoj sceni, uz dobru organizaciju, sinhronizovani rad uprave, stručnog štaba...", izjavio je Vučinić, dok je njegov nekadašnji saigrač Kapičić zahvalio sadašnjoj generaciji što je pružila veteranima, kao i navijačima, šansu da uživaju.

"Ovo doživljavam sa najvećim ushićenjem i ostvareno zaista smatram skoro neobjašnjivim uspehom, s obzirom na komplikovane okolnosti. Hvala što se i meni i mojoj generaciji dali šansu da uživamo i da vidimo dokle možete, kao i što ste svojim pristupom došli u situaciju da budete deo velikog, evropskog kluba", dodao je Kapičić.

Čović: "Izvinjenje i hvala igračima i stručnom štabu"


Izvor: MONDO

Predsednik Zvezde Nebojša Čović takođe se obratio skupu i napravio kratak osvrt na urađeno.

"Ne bih prepričavao šta smo prošli i kakve smo rezultate postigli. Iza toga stoji veliki rad svih struktura u klubu, od terena, igrača, stručnog štaba, uprave kluba, zaposlenih... Svi su uložili veliki napor da dođemo do održivog sistema, za koji će nam biti potrebna podrška. Živimo u ambijentu gde se ne vole mnogo uspesi, a pošto je tako, treba nam podrška da ti uspesi budu još veći. Strpljivo radimo, gradimo rezultat 'ciglu po ciglu' i bez euforije. Apsolutno smo strpljivi, nastavljamo sa još više napora i poverenja, a mislim da smo to pokazali u svim stvarima".

On je poželeo zdravlje igračima i dodao da je "možda i dobro" što sva tri "domaća" trofeja trenutno nisu u vlasništvu Zvezde.

"Voleo bih da naši igrači u svim selekcijama budu zdravi. Prvi tim ove godine prolazi kroz dosad neviđen raspored i beleži izvanredne rezultate i u ABA ligi i u Evroligi, ma šta ko pričao. Puno trofeja je iza nas i možda je i dobro što nismo uzeli sva tri trofeja, zbog sportske higijene, jer Zvezda ne može da liči na neke pre, koji su uvek bili gladni, po svim osnovama"

Takođe, Čović je govorio i o problemima u funkcionisanju kluba i kašnjenju u serviranju obaveza prema igračima i trenerima, o čemu je početkom decembra bilo reči i na sastanku unutar kluba.

"Kao 'državni bankomat' smo se u mehanizmu pokvarili, pa nismo obaveze izmirili na vreme. Uz moje izvinjenje i njima (igračima) i stručnom štabu, hvala im na poverenju i prebrodićemo i to. Cilj je da budemo skoncentrisani i da nemamo razlike koje bi mogle da nam pokvare odnose u klubu, kao što ih i sada nemamo. A, sponzorima sam veoma zahvalan, počev od Telekoma...".

Radonjić: "U 2017. moramo biti spremni"



Njegovu ocenu da će biti teško odbraniti sve što je stečeno u 2016. podelio je i šef struke crveno-belih, Dejan Radonjić.

"Lepo je večeras ovde biti sa vama i analizirati urađeno u kratkim crtama. Možemo da budemo ponosni urađenim u 2016. godini - i rezultatima koje smo postigli i igrama koje smo pružili. Izazovi slede u 2017. godini i moramo da branimo ostvareno, da bismo uspeli. Čeka nas puno toga i moramo biti spremni, kao i jako oprezni na ovoj poziciji, jer će mnogi hteti da nas pobede, a moramo biti jači. Svima želim puno zdravlja", rekao je trener Zvezde.

Zvezdin kalendar - "Košarkaši kao superheroji"


Na klupskoj svečanosti predstavljen je i kalendar Crvene zvezde mts, koji je svojim slikama dizajnirao Nemanja Lekić, doktor Kliničkog centra u Beogradu.

Autor je objasnio gostima dizajn kalendara, mesec po mesec, a igrači su mu prilazili i zahvaljivali na svakoj stranici.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC