• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Simonović za MONDO: Osećam se fenomenalno!

Autor mondo.rs

"Mislim da mogu da igram bar još pet-šest godina na dobrom nivou", kaže košarkaš Crvene zvezde koji je naterao evroligaške trenera da ga ozbiljno skautiraju i tretiraju.

 Marko Simonović MONDO intervju Osećam se fenomenalno! Izvor: MN PRESS

Jesen KK Crvena zvezda mts obeležile su njene odlične igre na oba fronta, serija uspeha na regionalnoj sceni (15-0), šest evroligaških pobeda (6-8) i definitivno - Marko Simonović.

Iskusni krilni centar igra u životnoj formi, a pažnja koju mu evroligaši posvećuju u odbrani dovoljno govori koliko se njegove igre cene širom kontinenta.

Primera radi, u ovom trenutku, Simonović je peti igrač Evrolige po procentu pogođenih šuteva za dva poena (67,3 odsto) i četvrti trojkaš, sa 31 pogotkom iz 69 pokušaja.

Reprezentativno krilo najubojitiji je napadački adut Zvezde još od gostovanja Galatasaraju, kada je u Istanbulu postigao 23 poena - isto koliko i u pobedi nad Armanijem, a samo tri više nego u trijumfu nad Realom (20 p).

Minulog vikenda, na gostovanju Cedeviti, Simonović je protiv hrvatskog šampiona ubacio čak 27 poena. Pogađao je sa distance (četiri trojke), posle prodora (4/4), a finišu mu ruka nije zadrhtala ni na liniji penala (5/5).

Posmatrajući njegove igre i njegovo samopouzdanje, lako se zaključuje da je zaista u životnoj formi. Njegova trenutna popularnost videla se i na svečanom koktelu crveno-belih, u hotelu "Kraun Plaza", gde se strpljivo fotografisao, delio autograme, potpisivao kalendare...

"Bogu hvala, bila je ovo zaista sjajna godina", rekao je Simonović na početku razgovora za MONDO.

"Mislim da smo napravili mnogo kao klub. Imali smo, kako kažu ljudi i Zvezdine legende, najbolji rezultat u istoriji kluba. Izmakao je Kup nažalost, ali uzeli smo dva bitnija trofeja, ušli u Top 8 i mislim da bi trebalo da budemo ponosni i zadovoljni. Jako će biti teško ponoviti takav uspeh, ali trudićemo se i nadam se da ćemo uspeti", dodao je on.

Simon
Izvor: YouTube



I na ličnom i na poslovnom planu, Simonović je u 2016. znao samo za uspehe. Mimo trofeja sa Zvezdom, osvojio je i olimpijsko srebro sa reprezentacijom, a nakon toga je i postao otac.

"Sjajna godina, zaista. Bila je takva i što se posla tiče i voleo bih kada bi se ponovila, a nadam se i da će privatno sve ići kako treba".

Na pitanje o svojim sjajnim partijama, on odbija da stavlja sebe u prvi plan.

"Ne razmišljam o tome, niti imamo vremena da razmišljamo u tom smeru. Igramo na svaka dva dana i teško je misliti o onome što je prošlo. Moramo razmišljati samo o onome što dolazi", dodao je on.

Ipak, brojke i njegov učinak neizbežno ističu ono što je Simonović uradio prethodnih meseci. Primera radi, na evropskoj sceni je do ove sezone najuspešniji bio u dresu Budućnosti, kada je u Evrokupu (takođe pod vođstvom Dejana Radonjića) u sezoni 2010/11 imao prosek od 10,7 poena.



Sada je i taj učinak nadmašio, sa 12,6 poena u proseku u Evroligi.

"Normalno je da čovek iz godine u godinu napreduje i da se 'penje gore'. Osećam se fenomenalno, mislim da sigurno mogu da igram još dosta, bar još pet - šest godina na dobrom nivou. Godinama sam skupljao iskustvo, malo su se posložile kockice i za sada je dobro".

Očigledno je i da mu pozicija krilnog centra savršeno prija. Njegov defanzivni učinak često je u prvom planu, dok u napadu zadaje mnogo problema standardnim "četvorkama".

"Da, odgovara mi to mesto, definitivno. Mislim da mogu da napravim problem drugim ekipama na 'četvorci'. Prija mi, prija mi zaista. Uz to, ima i samopouzdanja, ima ga...", nasmejao se Simonović.

U osvrtu na ostvareno u 2016, sa reprezentativcem Srbije i srebrnim olimpijcem neizbežno je pomenuti i let "orlova" u Riju.

Iza Simonovića je i dugo leto u dresu sa državnim grbom, koje je bilo započeto pripremama za kvalifikacije, pa nastavljeno turnirom u Kombank areni, a završeno nastupom u Riju - i to u finalu Olimpijskih igara, protiv selekcije SAD.

"Mislim da ova generacija zaslužuje i da nadogradi taj uspeh iz Rija - i to evropskim zlatom. Bila bi šteta da se to ne ostvari i to mi je najveća želja u dresu reprezentacije. Posle godine pauze od Rija, mislim da bi to bilo fenomenalno", rekao je osvajač svetskog i olimpijskog srebra, pa podvukao:

"U prethodne tri godine zaista smo pokazali da smo sjajan kolektiv, pun talenta. Imamo kvalitet za vrh, došli smo do vrha u Riju i Španiji, nažalost nismo uzeli medalju u Francuskoj, ali zaista smatram da bi uspeh na Eurobasketu bio kruna rada čitave ekipe", podvukao je Simonović, koji će bez dileme veoma dugo pamtiti 2016 - kao i navijači njegove igre ove "jeseni".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC