• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda brža od Deda Mraza: Poklon već pod jelkom!

Autor mondo.rs

Dva dana pre dočeka 2017. navijači Zvezde dobili su najlepši poklon za praznike - pobedu nad šampionom Evrope.

 Zvezda brža od Deda Mraza: Poklon već pod jelkom! Izvor: MN PRESS

"Ova pobeda je mimo svih analiza", kratko je Dejan Radonjić rekao nakon spektakularnog trijumfa Crvene zvezde mts nad CSKA.

Njegov tim, srpski i regionalni prvak, odigrao je na oproštaju od 2016. godine najbolji meč ove sezone, iako se činilo da će teško u dogledno vreme nadmašiti partije iz trijumfa nad Makabijem ili Realom.

Krcata Kombank arena videla je novogodišnje iznenađenje: Prvi put u klupskoj istoriji, crveno-beli su pobedili moskovsku "armiju". I to iz desetog pokušaja.

Veličinu Zvezdinog uspeha na kraju godine ulepšava još par podataka:

- Crveno-beli su trijumfom nad ekipom Dimitrisa Itudisa "vezali" i treću uzastopnu pobedu u Beogradu nad timovima iz najelitnijeg društva. Pred njima su u poslednjem mesecu 2016. padali Makabi, pa Real, pa CSKA. Tri poslednja šampiona Evrope.

- Takođe, glavni grad Srbije i teren Crvene zvezde mts bio je mina za branioce titule u takmičarskoj 2014/15 (Makabi), 2015/16 (Real), kao i ovog četvrtka, u večeri koju će navijači crveno-belih dugo, dugo pamtiti.

Buran decembar daće snažan najveći vetar u leđa crveno-belima, a raspaliće maštu njihovim navijačima. Kalkulacije o plasmanu u Top 8 Evrolige i dalje su veoma komplikovane, nezahvalne i u Zvezdinoj poziciji u startu navode na preskakanje previše stepenica.

Radonjić je nekoliko puta posle pobede nad CSKA jasno poručio da ga te kalkulacije ne dotiču, iako je i podvukao da je od starta najveći optimista.

"Ostvarili smo i sedmu pobedu i jako dobro znam šta to nosi ovde, ali što se mene tiče, tu ne postoji nikakva promena. Nastavljamo da radimo, očekuju nas mnogi izazovi, mnogo ima još da se igra. Ciljevi ostaju isti, da ne bude nekih promena i nedoumica, ali ostajemo na zemlji, čvrsto", izjavio je on.

Kratkim "premotavanjem filma" na početak decembra i bolan poraz Zvezde od Žalgirisa, sećanje vraća na veoma mali broj onih koji su mogli da pretpostave ili da imaju hrabrosti da tvrde da će crveno-beli tadašnji skor 4-6 do kraja godine pretvoriti u 7-8.

I da će godinu završiti na poslednjem mestu koje vodi u plej-of.

U tom trenutku, 2. decembra, duel protiv posrnulog, a u Beogradu "razbijenog" Makabija mogao je da se označi kao najveća šansa za petu pobedu. Ipak, crveno-beli su složili kockice, uhvatili zalet, zaigrali još čvršće, jače i dogodile su se još dva uspeha, sa akcentom na sinoćni - najlepši poklon navijačima za Novu godinu.

Izvor: MN PRESS

  Kako je Zvezda pobedila CSKA? U kratkoj Radonjićevoj oceni (izašli smo spremni, igrali smo odlično svih 40 minuta i verovali u rezultat koji je ogromno, ogromno iznenađenje") najšturije, ali i prilično precizno opisana je igra šampiona Srbije pred dupke punim tribinama.

Od "letećeg" starta 13:0 (definitivno najboljeg ove sezone), pa do kraja uskraćenog za neizvesnost, crveno-beli su vodili, kontrolisali rezultat i ograničili goste iz Moskve na samo 67 ubačenih poena, uključujući i pogotke u rasterećenom finišu.

A, podsetimo da je sinoć u Beogradu nastupio najbolji napadački tim Evrope, sa prosekom od 92 ubačena poena po meču!

Odigravši najzreliji meč ove sezone, crveno-beli su sveli Teodosića i De Koloa na po šest poena, oslanjali se na visinu i konkretno iskorišćenu snagu Ognjena Kuzmića, agresivnom odbranom ukrali favoritu 12 lopti (Čarls Dženkins polovinu!) i stavili tačku na pobedu sjajnom rolom Nejta Voltersa - strelca odlučujućih poena i autora spektakularne asistencije za "prelomno" zakucavanje Branka Lazića.

Dok su košarkaši CSKA više od pola sata posle utakmice sedeli u svlačionici i slušali obraćanje trenera Dimitrisa Itudisa, igrači Zvezde nasmejani su napuštali dvoranu. Crveno--beli za sobom su ostavili još jednu veliku pobedu, na kraju godine u kojoj su nizali pobede, branili titule, pisali klupsku istoriju u Evroligi i ulili veru navijačima da ih čeka još uzbudljivija 2017.

Za sve ostvareno u 2016, crveno-beli zaslužuju čestitke, koje sada ipak ne žele da primaju, dok vraćaju fokus na ABA ligu i na duel protiv Zadra 2. januara.

"Već u petak imamo trening, a to nam je jako važno!", podvukao je Radonjić, u poslednjem obraćanju novinarima ove godine.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC