• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Teodosić: U Crvenu zvezdu pod jednim uslovom

Autor mondo.rs

Srpski as objasnio pod kojim okolnostima bi zaigrao za klub za koji navija.

 Miloš Teodosić u Crvenoj zvezdi pod jednim uslovom Izvor: MN PRESS


Miloš Teodosić stavio je tačku na 2016, najuspešniju godinu svoje karijere i uveliko se okrenuo onome što ga očekuje u 2017.

Primarne ambicije je već istakao. Hronološki, to su odbrana Evrolige, pa napad na titulu šampiona Evrope sa reprezentacijom u Turskoj, iako razmišlja sportski i ne želi da taj cilj tako konkretno formuliše.

U međuvremenu, mnogi spekulišu njegovim odlaskom u NBA ligu, gde je poznato da bi ga rado hteli. Uostalom, i njegov kum, kapiten i dugogodišnji saigrač - bivši NBA centar Nenad Krstić otkrio je za MONDO koji je savet dao Teu:

"Rekao sam i njemu, da ako ne ode sada, to bi bila najveća glupost".

U razgovoru za "Večernje novosti", Teo je još jednom govorio o toj ambiciji.

"Videćemo u junu, prerano je sada bilo šta tvrditi. Ugovorom sam vezan za CSKA do leta i ne treba sada ništa da pričam. Najpre me zanimaju uspesi sa CSKA, pa ako oni budu kao prošle godine, lako ćemo razgovarati na leto. Neću više da trošim reči o NBA, jer sam sve rekao o tome".

U međuvremenu, dok ga gledaju kako blista i ove sezone, navijači Zvezde takođe ne zaboravljaju njegove reči da bi voleo da odigra bar jednu sezonu u crveno-belom dresu.

Koliko je to iz trenutne perspektive zaista realno?

"Neću od toga da pravim 'špansku seriju'. Rekao sam jednom i ništa se nije promenilo. Želim da obučem Zvezdin dres, moj jedini 'uslov' je da se u tom trenutku karijere osećam zdravo i spremno da zaista pomognem klubu, a ne samo da budem maskota na terenu".

Teo krišom navijao sa zvezdašima!

Do daljeg, ljubitelji košarke u Srbiji moći će da ga gledaju u dresu CSKA i reprezentacije, sa kojom u 2017. ima velike ambicije.

"Želja svakog od nas koji nosimo dres Srbije i već godinama ne idemo na odmor, jeste da uvek osvajamo najsjajnije medalje, ali videćemo kakve će nam biti mogućnosti kada dođe Evropsko prvenstvo. Neću sada da pričam neke 'teške priče' i da dajem zapaljive izjave. Ima vremena do EP, pričaćemo tada, najviše na terenu, naravno".

"Ne planiram odlazak iz reprezentacije"



Na konstataciju da će to biti njegovo deseto leto sa 'A' nacionalnim timom i pitanje da li planira trenutak oproštaja od dresa reprezentacije, Teo odgovara:

"Izgleda da sam vam dosadio. Dobro, razumeo sam 'poruku'. Šalim se, naravno. Dugo sam u dresu Srbije, dugo sam čitavim tokom godine u žestokom ritmu i nema sumnje da umor stiže, ali nije još trenutak za takve planove i razmišljanja. Još uvek važi ona 'ako me selektor želi, ja sam na raspolaganju".

Kada je poslednji put imao priliku da novogodišnje i božnićne praznike provede kako bi i hteo?

"Retki su to trenuci, gotovo nikad, ali neću da kukam jer takav je život svakog vrhunskog sportiste dok traje karijera. Biće kasnije dovoljno vremena za sve".

Da može da odabere, gde bi, primera radi, ove zime bio za vreme praznika?

"Sa porodicom i prijateljima u Srbiji, bez dileme. Nisu meni potrebne destinacije, samo su mi potrebni moji. To je dovoljno", dodao je Teodosić.

"Navijači kao navijači, moje je da budem ozbiljan"

Izvor: MN PRESS

Da li Teo u svojoj igri i svom mentalnom sklopu prepoznaje neke nove detalje, koji su mu pomogli da 2016. izdvoji od prethodnih godina?

"Osim iskustva, koje je neminovno veće iz godine u godinu, nemam drugih promena u odnosu na one koje su iza mene. Jednostavno su se sve kockice složile"

Nakon osvajanja Evrolige, Miloš je rekao da kritičarima nema šta da zameri, jer pre svih postavlja sam sebi najviše zahteve. Da li i u 2017. traži više i šta bi to moglo da bude?

"Ponoviti uspehe je već korak više, posebno u sportu kao što je košarka. I u konkurenciji kao što su VTB i Evroliga. To je što se klupskog uspeha tiče, a što se tiče reprezentacije, ne moram posebno da objašnjavam šta bi bilo više od srebra".

Na komentare navijača da je "prešao igricu" i da u Evropi više nema šta da traži, Teo kaže:

"Motiv i ambiciju imam i dok je tako igraću košarku. Ne osećam nikakvo zasićenje, naprotiv, volim utakmice, duele i pobede. Fanovi kao fanovi, uvek imaju neke duhovite komentare, ali moje je da držim ozbiljnost na terenu", podvukao je Teodosić u intervjuu za "Večernje novosti".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC