• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Obradović hvali Zvezdu i Radonjića

Autor mondo.rs

Trener Fenerbahčea ističe da su crveno-beli trenutno u najboljoj formi od svih evroligaša i da 5:0 u međusobnim duelima nije prednost njegovog tima.

 Obradović hvali Zvezdu i Radonjića Izvor: MONDO/I. B.

Željko Obradović po ko zna koji put u bogatoj karijeri je došao u Beograd, da sa inostranim velikanom igra protiv srpskog.

Nekada je sa Benetonom, Panatinaikosom i Fenerbahčeom gostovao Partizanu, poslednje dve sezone dolazi u iste dvorane, ali protivnik mu je Crvena zvezda.

Aktuelni sastav crveno-belih je sa skorom 8-8 u prvih 16 kola Evrolige napravio odličan posao, tako da Fenerbahče ulazi u predstojeći duel (četvrtak, 20.45) sa samo dve pobede više.

Drugim rečima, Zvezda bi eventualnim trijumfom prišla samo na jedan korak aktuelnom vicešampionu Evrope i jednom od najmoćnijih timova na kontinentu.

PRAVI SISTEM ZA IGRAČE

Govoreći o novom formatu Evrolige (svako sa svakim po dva puta), Željko Obradović je istakao: "Uveren sam da je ovo izvanredna situacija za igrače. Igraju veliki broj utakmica, a to je ono za šta treniraju i zbog čega se bave košarkom".

Evo šta je Obradović rekao novinarima uoči treninga svoje ekipe, u sredu uveče u dvorani "Aleksandar Nikolić".

"Sastajemo se sa timom koji je u ovom trenutku verovatno u najboljoj formi, od svih 16 evroligaša. Igraju veoma dobru košarku, veoma agresivno u odbrani, sa jasnom idejom u napadu, a imaju i ono što je prepoznato u anketi generalnih menadžera Evrolige - najbolju publiku, najbolji ambijent, što itekako utiče na igre Crvene zvezde u Beogradu, bilo da se igra ovde ili u Areni. Ti igrači zaslužuju takvu podršku, jer igraju na izvanredan način. Jedino mogu da im čestitam na svemu što su do sada uradili".

Najtrofejniji evropski trener iskoristio je priliku da oda veliko priznanje kolegi sa klupe srpskog i regionalnog prvaka, Dejanu Radonjiću.

Obradović je Radonjića apostrofirao kao najzaslužnijeg za Zvezdine sjajne rezultate.

"Odličan trener i izvanredan čovek. Retkost je u današnje vreme sresti nekog ko se tako pristojno i lepo ponaša i govori o protivnicima na način na koji to radi Dejan Radonjić. Meni je drago da sam još davno, dok je bio igrač, prepoznao da Dejan može da bude dobar trener i on je izrastao u takvog".

Fenerbahče je prošle sezone sigurno slavio u sva četiri meča protiv Zvezde, a bio je ubedljiv i pre pet nedelja u Istanbulu - 87:72.

Za popularnog Žoca sve to je apsolutno nedovoljno da prihvati pretpostavku po kojoj je njegova ekipa bliža šestoj, nego Zvezda prvoj pobedi u njihovom novijem rivalstvu.

"Svaka utakmica je drugačija i tu ne treba da bude poređenja. Ne smatram da smo favoriti. Mislim da u Evroligi ove sezone to ne postoji. Tako mogu da pričaju novinari i navijači, imate i potpuno pravo na to, ali meni kao treneru je iluzorno da pričam o bilo kome kao favoritu. Ujednačenost postoji, kvalitet postoji kod svih, a 40 minuta košarke daće odgovor na pitanje ko je trenutno bolji. Oni su u izuzetnoj formi, kako će to sve da izgleda sutra uveče, videćemo".

Žuto-plavi iz azijskog dela Istanbula nedavno su kompletirali redove posle dužeg vremena, povratkom Bogdana Bogdanovića.

"On je svakako važan igrač u našem timu i jedan takav igrač može mnogo da promeni i pomogne. Ali, bitno je da ekipa deluje onako kako je delovala protiv Bešiktaša u poslednjem meču turskog prvenstva, da imamo u svojoj igri ono što nas je krasilo prošle sezone".

Upitan šta je ključ pobede za njegov tim u četvrtak uveče, odgovorio je kratko.

"Da odigramo na mnogo visokom nivou".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC