• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Željko: Ko treba da rešava?

Autor mondo.rs

Strateg Fenerbahčea smatra da je njegova ekipa, sa iskustvom koje ima, morala bolje da odigra finiš utakmice.

 Željko Obradović Ko treba da rešava? Izvor: MN PRESS

Željko Obradović bio je nezadovoljan sa nekoliko aspekata igre Fenerbahčea, ali je podvukao da su pobednika meča protiv Crvene zvezde u dvorani "Aleksandar Nikolić" odredile loše odluke njegovih igrača u poslednjih minut i po.

Fenerbahče je u finiš ušao sa četiri poena prednosti, da bi crveno-beli do kraja meča napravili preokret serijom od 6:0.

"Teška utakmica od početka do kraja, odlučena našim lošim odlukama u završnici i pametnom igrom Zvezde. Kontrolisali smo igru, a onda napravili glup faul, primili koš i bacanje, pa odigrali još dva loša napada", rekao je Obradović.

"Sa iskustvom koje imaju moji igrači, nezadovoljan sam kako smo priveli utakmicu kraju. Neke greške se ponavljaju iz meča u meč. Nisi u bonusu, ne praviš faul, nego puštaš koš i dodatno bacanje", vajkao se Obradović posle poraza.

On je ocenio da je Zvezda "igrala na način na koji inače igra, sa velikim samopouzdanjem i željom", kao što je naglasio i u najavi meča.

Crvena zvezda - Fenerbahče 75:73
Izvor: Youtube/Euroleague Basketball


Obradović je bio ljut što su pojedinci u njegovom timu pokušali da rade ono što im inače ne polazi za rukom.

Pretpostavka je da se to u prvom redu odnosilo na Nikolu Kalinića, koji je šutirao trojke 2/6, od toga 0/2 u poslednja tri minuta i uključujući promašaj pri rezultatu 73:73.

"Uvek sam govorio da igrač treba da radi ono što zna. Ako igrač pokušava da bude heroj, onda to nije dobro, a bilo je takvih situacija", rekao je najtrofejniji evropski trener.

"Svi žele da daju koš, ali neki su talentovaniji za to, neki manje. Ako nisi talentovan, onda uđeš u salu pa vežbaš. Pa pogledaš koji su ti procenti i zapitaš se da li si ti taj koji treba da rešava".

Upitan da li Zvezda posle pobeda nad najvećim favoritima Evrolige sada treba da očekuje pobede u svim preostalim mečevima na svom parketu, odgovorio je:

"Već sam rekao da nema favorita. Svi rezultati su mogući, što se do sada pokazalo mnogo puta".


Fenerbahče sa skorom 10-7 ostaje peti na tabeli, ali u petak može da ga sustigne Panatinaikos, sa kojim se idućeg četvrtka sastaje u Istanbulu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC