• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Obradović: Prihvatam izvinjenje i hvala!

Autor mondo.rs

Željko Obradović prihvatio izvinjenje koje su mu uputili Dejan Radonjić, Nebojša Čović i Nebojša Ilić i zahvalio im se na tome. Srpski trener istakao da svi moraju da se bore protiv navijačkog vređanja igrača i trenera.

 Željko Obradović prihvatio izvinjenje koje su mu uputili Dejan Radonjić, Nebojša Čović i Nebojša Ili Izvor: MN PRESS

Velika pobeda Crvene zvezde protiv Fenerbahčea u Evroligi ostala je donekle u senci događaja za vreme utakmice i izjave trenera vicešampiona Evrope Željka Obradovića posle meča.

 Trofejni srpski stručnjak i jedan od najboljih koje je Stari kontinent ikada imao govorio je na konferenciji za medijima o uvredama navijača Zvezde na njegov račun, ali i račun partizanovaca iz Fenera.

Popularni "Žoc", ipak, spušta loptu na zemlju i dodaje da će nastaviti da se bori protiv sličnih pojava u košarci i sportu uopšte. Obradović je rekao da su uvrede s tribina normalno nenormalna pojava kod navijača koji na utakmice dolaze da se prazne i da se tome mora stati na put.

"Argumenti pojedinaca su 'nisu vređali Željka nego Bogdana', a to je jednako strašno. Ako se on vređa, neću da ćutim i ostavljam to po strani. Ovo je najmanje što sam mogao da uradim u svoju odbranu i odbranu igrača, pa neka tumači ko kako hoće", rekao je proslavljeni trener za "Blic".

 Srpski stručnjak na klupi Fenerbahčea prihvatio je izvinjenje ljudi iz Zvezde i otkrio ko je odmah posle utakmice ušao u svlačionicu turske ekipe da se izvini.

"Istina je, u svlačionicu je došao moj veliki prijatelj Dejan Radonjić, koji mi se izvinio i nemam šta da mu zamerim. Što se njega tiče, prioritet mu je bio vođenje utakmice", rekao je Obradović.

Trener Zvezde nije bio jedni s Malog Kalemegdana koji se izvinio Obradoviću zbog uvreda.

"Neša Ilić i Nebojša Čović su me pozvali telefonom. Sa njima imam izuzetno dobar odnos i oni nisu imali nikakve veze sa pogrdnim skandiranjem. Čak želim da im se ovom prilikom i zahvalim na tom gestu", rekao je Obradović za "Alo.rs"

Čović: Vređan "samo" Bogdan i to nije lepo


Trener Fenera objasnio je prijateljima iz Zvezde šta mu je posebno zasmetalo.

"Rekao sam i njima da mi je krivo što niko nije bar jednom gestikulacijom, jednim pokretom ruke, signalizirao navijačima Crvene zvezde da prekinu sa nedoličnim ponašanjem. Ništa više. Za sebe garantujem da bih to uradio da je kojim slučajem bila obrnuta situacija, da smo bili u mojoj hali. Celog života se borim sa tim da se ne vređa protivnik i mislim da sam mnogo puta to pokazao. Čestitao sam Zvezdi na zasluženoj pobedi, bili su bolji u završnici", dodao je.

Obradović ističe da je u sportu vrlo važno poštovanje portivnika i da nikada ružno nije govorio o Crvenoj zvezdi, u kojoj, kako u košarkaškom tako i u fudbalskom klubu, ima puno prijatelja.

"Ponavljam, protivnik mora da se poštuje. Navijači su drugo, njihova uloga je drugačija, tribine im služe za to da se prazne i ja to razumem. Opet, smatram da na neki način mora da se reguliše da se akteri mečeva ne vređaju", podvukao je Željko Obradović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC