• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stefan Jović: Ponovo pravi, u pravo vreme

Autor mondo.rs

Plejmejker Crvene zvezde mts bio je ključni igrač pobede u Tel Avivu. U Beogradu je otkrio sa kakvom ambicijom je njegov tim ušao u meč u Izraelu.

 Stefan Jović: Ponovo pravi, u pravo vreme Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Marko Gudurić, Branko Lazić i Marko Simonović održali su napadački Zvezdu u životu za vreme spektakularnih pogodaka Endrjua Gaudloka. Potom je odbrana Beograđana počela da "slama" Makabi, a komandnu palicu preuzeo je plejmejker crveno-belih, Stefan Jović.

Trojkom, polaganjem ili asistencijom u pikenrol igri sa Ognjenom Kuzmićem, rođeni Nišlija učestvovao je u svakom pogotku Zvezde do kraja utakmice, zaokruženog "protokolarnim" slobodnim bacanjem za konačnih 71:67 u korist srpskog šampiona.

Lider crveno-belih opet je stao na čelo tima kada je bilo najvažnije i to je ponovo Zvezdi donelo pobedu!

"Pričao sam sa Kuzmićem da ga dva minuta nije bilo nigde u tom 'roll down-u', a onda kada je bilo najpotrebnije čovek se spustio kao metak u reket. Drago mi je da smo opet bili pravi u pravo vreme i da smo na njihovom terenu uspeli da zabeležimo pobedu. Znali smo da će tamo biti značajno drugačija utakmica nego u Beogradu, da su zbili redove i da igraju drugačije", rekao je on.

Pohvale na svoj račun ne želi da prima.

"U prošloj utakmici kod kuće je Čarli bio najsmireniji i najstaloženiji, uzeo stvar u svoje ruke, a sada je lopta bila kod Kuzmića i mene. Nismo na početku meča izgledali kako smo želeli. Bili smo svesni da Gaudlok može da napravi šou, kakav je i napravio, ali smo znali da ako smirimo loptu, ako budemo staloženi i mirni, možemo da okrenemo njihovu publiku protiv njih i da to može da bude naša prednost u završnici".

U kom trenutku je Makabijeva publika prestala da veruje?

"Plan nam je bio da 'glavom' ne padamo i da istrajemo do kraja, štagod da bude na terenu. S obzirom na sve što smo od njih dosad videli, bilo je sigurno da ne mogu da izdrže u tom ritmu do kraja. Faktor publike smo okrenuli protiv njih sredinom četvrte četvrtine, a od tada je sve krenulo na našu vodenicu"

Jović kaže da je "osetio" uspeh i tokom Gaudlokovih pogodaka sa osam, devet i deset metara.

"Pogađao je, ali sve su to bile teški šutevi i bilo je samo pitanje trenutka kada će stati. Imao je još jedan ishitren šut na minut i nešto pre kraja i tu je već bio kraj i tu je već publika 'poludela'. Sve je dalje išlo kako smo mi hteli. Uz to, pričali smo i o našoj odbrani na kraju, zbog koje nismo primili koš poslednja četiri minuta. Interesantno je i da smo dobili samo tu poslednju četvrtinu, ali drago mi je zbog toga".

MACC
Izvor: YouTube



Vremena za slavlje nije bilo, niti će ga biti, jer crveno-beli već u subotu od 17 časova igraju protiv Igokee u Laktašima.

"Sleteli smo i odmah ušli pravo u autobus, čeka nas put od pet sati do Laktaša, a sutra utakmica. Nema stajanja. Moj izraz lica je dovoljan da sve bude jasno. Bilo je turbulentno u svlačionici, mada nismo mogli dugo da se radujemo jer je Dejo brzo ušao. U suštini, prezadovoljni smo svi, srećni, nasmejani, orni da sutra izađemo na teren, da nastavimo dobar niz u ABA ligi i da se vratimo kući sa pobedom", podvukao je Jović.   

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC