• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Vitoriju bez Dangubića, Milko protiv "svojih"

Autor mondo.rs

Crveno-beli u ponedeljak popodne putuju na sever Španije, gde im predstoji meč 20. kola Evrolige.

 U Vitoriju bez Dangubića, Milko protiv "svojih" Izvor: MN PRESS

Iako možda nije "najzvučniji", okršaj Baskonije (skor 11-7) i Crvene zvezde (10-8), zakazan za utorak od 21.30 časova, komotno se može proglasiti derbijem 20. kola Evrolige.

Od osam utakmica predstojeće runde, samo tu se sastaju timovi iz gornjeg dela tabele, koji su - svaki u određenim periodima - sa raznih strana pobrali komplimente za ono što rade.

Pre nešto više od mesec dana, Baskonija se nalazila na deobi drugog mesta, sa četiri pobede više od crveno-belih. Nakon serije Beograđana od čak pet trijumfa, razlika je spala na samo jednu pobedu, tako da u dvorani "Fernando Buesa" može biti sasvim izbrisana!

Naravno, mnogo je lakše to reći nego učiniti.

Prvo, Zvezdi će to biti treći meč u gostima (Tel Aviv, Laktaši, Vitorija) i treće putovanje u samo šest dana. Pri tom veoma zahtevno, jer se do Vitorije stiže posle dva presedanja, u Minhenu i Bilbau.

Drugo, šampion Srbije i regiona biće nekompletan, jer odsustvuje povređeni Nemanja Dangubić, koji je vrlo važan za način igre i održavanje visokog intenziteta, kojim ekipa Dejana Radonjića slama protivnike...

Bez obzira na sve, uključujući tu i nastavak teškog perioda, utakmicom protiv Panatinaikosa u četvrtak, crveno-beli idu u Baskiju da odigraju dobro, probaju da nastave uspešne nizove - pored aktuelne serije u Evroligi, imaju dve pobede zaredom u Vitoriji, 2013. i 2014. godine - i ujedno se revanširaju za novembarskih 63:70 u Kombank areni.

"Idemo na noge ekipi koja igra izvanredno u kontinuitetu već dve sezone i koju je jako lepo gledati. U Beogradu su nas potpuno nadigrali, bez ikakve šanse da preokrenemo rezultat. To je za nas motiv više da odigramo dobru utakmicu i uradimo sve ono što nismo u Areni. Eventualna pobeda bila bi od ogromne vrednosti, kao i svaka u ovoj Evroligi", poručio je Luka Mitrović.

Milko Bjelica bio je član Baskonije - tada Laboral Kuće - dve i po sezone. Jeseni 2013. bio je akter mečeva iz kojih je Zvezda izašla kao pobednik, i to rezultatom 73:63 u Vitoriji i 81:65 u Beogradu.

Iskusni krilni centar ističe da su odlični rezultati u poslednje vreme dali ekipi dodatno samopouzdanje i da se na ovo gostovanje ide po novu pobedu.

"Idemo u Španiju u dobrom raspoloženju i gotovo kompletni. Nema povređenog Dangubića, ali svi ostali smo zdravi i želimo da odigramo dobru utakmicu. Pobede koje smo zabeležili nam daju samopouzdanje da nastavimo da radimo i igramo kao do sada. Baskonija već drugu sezonu deluje izvanredno, proletos su igrali Fajnal for, a i sada su odlično plasirani. Nadigrali su nas u Beogradu, ali to je davna prošlost, ovo je nova utakmica", rekao je Bjelica.

Baskonija u ovu utakmicu ulazi jača za plejmejkera Nikolasa Laprovitolu, koji je počeo sezonu u San Antonio Spursima, ali i "ranjena" uzastopnim porazima od Darušafake i naročito od Olimpijakosa (92:62).

Sve to obećava žestoku borbu u utorak, a oko pola sata pre ponoći znaće se i njen ishod...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC