• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sasari - Partizan: Malo toga na "stolu"

Autor mondo.rs

Domaćin ne može ni gore ni dole na tabeli E grupe, a ni crno-belima pobeda ili poraz verovatno neće napraviti naročitu razliku.

 FIBA Liga šampiona Sasari Partizan najava Izvor: MN PRESS

Ako je suditi po stanju na tabeli, poslednje kolo takmičenja u E grupi FIBA Lige šampiona ne obećava mnogo "vatre". Poznato je kojih pet ekipa ostaje u trci za trofejom i koje tri ispadaju.

Sa početkom u 18 časova sastaju se Bešiktaš - Ludvigsburg, AEK - Stelmet, Sasari - Partizan i Šarlroa - Solnok, a iako su još moguća određenja pomeranja, čini se da svi unapred znaju gde će biti i šta će raditi po završetku grupne faze.

Partizan (skor 8-5) je porazom od AEK-a prošle nedelje izgubio realne izglede da se bori za drugo mesto u grupi.

Ako u Atini i Istanbulu ne bude iznenađenja i pobede domaćini, crno-beli će na kraju biti treći, bez obzira na ishod svoje utakmice na Sardiniji.

Zato je trener Aleksandar Džikić i odlučio da odmori Novicu Veličkovića, Vila Hečera i Uroša Lukovića, koji su uz rekonvalescenta Vanju Marinkovića ostali u Beogradu.

SASARI JE DUŽNIK

Italijanski tim 29. novembra je u dvorani "Aleksandar Nikolić" pobedio rezultatom 87:88 posle produžetka. Nakon toga je Partizan ušao u seriju pobeda, koja se protegla na 12 mečeva, a završena je 15. januara na gostovanju Olimpiji u okviru ABA lige.

AEK (8-5) protiv otpisanog Stelmeta ima "zicer" za drugu poziciju, ali mu skor 9-5 najverovatnije neće biti dovoljan da se nađe među tri najbolja drugoplasirana tima, koja će se direktno plasirati u osminu finala.

Banvit i Neptunas su već uspešniji od grčke ekipe, dok će Avelino to postati ako na svom parketu savlada litvanski Juventus.

Ipak, ako Ukić i drugovi kojim slučajem naprave kiks, Partizan bi se pobedom nad Sasarijem (koji sigurno ide dalje, i to kao peti) promovisao u vicešampiona grupe, što bi na žrebu 1/16 finala, u petak u Ženevi, moglo da mu donese relativno lakšeg protivnika.

Bešiktaš (11-2) je sigurno prvi, pa Ludvigsburg (8-5) to može da iskoristi da eventualno ostvari pobedu, koja bi ga u kombinaciji sa porazom Partizana pomerila sa četvrte na treću poziciju. Ostalo bi onda da se vidi koliki bi to bio hendikep za crno-bele u nastavku takmičenja.

Prvu "nokaut" rundu igraće dva drugoplasirana tima, po pet trećeplasiranih i četvrtoplasiranih, kao i četiri petoplasirana. "Sportski žurnal" piše da će žreb biti poludirigovan, tako da se izbegnu dueli timova iz istih zemalja.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC