• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Na PAO bez tenzije, a snovi - neka se sanjaju"

Autor mondo.rs

Trener Crvene zvezde rekao je da će se njegov tim potruditi da što spremniji izađe na parket u četvrtak u 19 časova.

 Dejan Radonjić pred meč Crvena zvezda Panatinaikos Evroliga 2017 Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda se na isteku druge trećine "regularnog" dela evroligaške sezone nalazi u probranom društvu. Među osam najboljih, iza CSKA, Reala, Olimpijakosa i Fenerbahčea, sa istim učinkom kao Baskonija koju je u utorak pobedila na njenom parketu, odnosno Panatinaikos koga dočekuje u četvrtak.

Crveno-beli su nakon tri uzastopna poraza imali skor 4-7, a sada su na čak 11-8 i diče se najdužom aktivnom serijom pobeda (šest) u aktuelnom takmičenju.

"Sigurno da je dobro što dobro igramo i što dobijamo. Što se tiče ambijenta i nas - ne znam ko oseća tenzije. Spremamo se za Panatinaikos i ništa više od toga. To je moj osećaj i iznosim ga. Želje, snovi i sve ostalo - neka se sanjaju", rekao je Dejan Radonjić na konferenciji za novinare u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Trener Zvezde došao je na konferenciju pravo sa aerodroma, zbog čega je događaj zakazan "u hodu" - kasnio.

Ekipa je iz hotela u Vitoriji krenula jutros u četiri sata, da bi preko Bilbaa i Frankfurta sletela u Beograd malo posle podneva.

Radonjić je naglasio da su pripreme za Panatinaikos počele još u Španiji u utorak kasno uveče i da veliki manjak vremena za oporavak može da se odrazi na sledeći meč.

"Večeras ćemo imati trening, na dan meča još jedan. Trudićemo se da što spremniji dočekamo taj meč i da pokušamo da dođemo do pobede, svesni da neće biti lako. Sve što možemo - iznećemo na teren".

Igrači Panatinaikosa imali su "luksuz" da posle pobede nad Barselonom normalno prespavaju noć, a potom da direktnim letom iz Atine doputuju u Beograd.

O kvalitetima "zelenih" ne treba puno pričati. Reč je o jednoj od najbolje popunjenih ekipa na kontinentu, koja na svakoj poziciji ima po dva, pa i tri odlična rešenja: Džejms, Kalates, Rivers, Singlton, Burusis... samo su neke od njihovih perjanica.

"PAO je višestruki prvak Evrope, koji je godinama unazad pokušavao da ponovo dođe do tog nivoa. Letos su napravili kvalitetan prelazni rok, kvalitetnu igru su pokazali i protiv nas u Atini, gde su nas nadigrali i bili bolji. Na sve to što su imali, sada su jači za povratnika Džejmsa, Kenija Gebrijela, Đentilea, kao i izvanrednog trenera Paskvala, osvajača Evrolige", sa respektom je govorio Radonjić.

POLAKO SA DANGUBIĆEM

Nemanja Dangubić je u meču protiv Makabija doživeo povredu stopala, posle koje se isprva činilo da će pauzirati samo nekoliko dana. Ipak... "Tek u narednih nekoliko dana znaćemo koliko mu još treba vremena, nakon tih prvih predviđanja od dve nedelje. Biće možda i kraće, ali mislim da smo doneli dobru odluku, jer nam je zdravlje igrača najbitnije, a ne treba zaboraviti da smo na manje od pola puta. Ne izgleda mi da smo svi toga svesni, ali ja moram da vodim računa o tome", poručio je Dejan Radonjić.

Zvezda ove sezone, a naročito u poslednjih mesec dana, demonstrira vanserijsku odbranu, kakva će joj biti potrebna i u četvrtak, u meču 20. kola Evrolige.

"Teško je na ovom nivou ponavljati tako dobre partije u kratkim intervalima. Za protivnika imamo atletski odličnu, čvrstu, iskusnu ekipu i biće to zahtevna utakmica za nas. Moraćemo u svim segmentima da igramo na nivou naših najboljih partija da bismo došli do pobede".

Mali kapacitet bivšeg "Pionira" u odnosu na Kombank arenu, kao i serija pobeda, uslovili su rekordno brzu prodaju ulaznica za naredni duel.

Iako deluje da je plasman u Top 8 nadohvat ruke, Radonjić ne zaboravlja pesimizam javnosti pred početak sezone i odbija da "poleti".

"Naravno da navijači treba da razmišljaju navijački, to je prirodno. Videćemo šta je realno. Za nas je podjednaka važnost i sutrašnjeg meča i onog u prvom kolu protiv Darušafake i onog protiv Uniksa u pretposlednjem... Ponoviću još jednom da imamo još 11 utakmica do kraja Evrolige".

Što se tiče ambijenta...

"Potreban nam je dodatni impuls, da bismo sve atome svoje snage dali za dobru igru. Lično očekujem takav ambijent, a nadam se da će se igrači dobro osećati u svemu tome i da ćemo pokušati da zajedno dođemo do dobrog rezultata".

Preostale tri utakmice 19. kola (Efes - Darušafaka, Bamberg - Real, Armani - Olimpijakos) na programu su u sredu, a 20. kolo igra se u četvrtak i petak.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC