• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Revija trojki i ubedljiv poraz Partizana

Autor mondo.rs

Košarkaši Partizana u poslednjem kolu grupne faze Lige šampiona izgubili od Dinama iz Sasarija 99:85. Dva tima kombinovano dala 29 trojki! Partizan ide u narednu fazu takmičenja sa trećeg mesta.

 Revija trojki i ubedljiv poraz Partizana Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Ubedljiv poraz Partizana na Sardiniji, ali dobra vest po crno-bele je da "ne boli".

Ekipa Aleksandra Džikića je u poslednjem kolu grupne faze FIBA Lige šampiona mogla do drugog mesta, ali samo ako bi joj ostali rezultati išli na ruku, što na kraju i nisu, pa je bez nekoliko važnih igrača (Veličković, Hečer, Luković, Marinković) poražena od Sasarija i ovaj deo takmičenja završila na trećem mestu - što ih vodi u narednu fazu.

Dve ekipe su odigrale rasterećeno i viđena je "revija trojki" - Sasari je ubacio 16 iz 30 pokušaja, dok je Partizan bio nešto precizniji, ali je pogodio manje - 13/22.

Domaći su tokom najvećeg dela meča imali prednost, ona je išla i do 22 poena prednosti, ali su crno-beli na kraju uspeli da je smanje preko Kenana Karahodžića koji je odigrao dobro u finišu poslednjeg kvartala.

Partizan je tako prošao u "plej-of" za osminu finala, a žreb je u petak!

DINAMO – PARTIZAN 99:85 (19:22, 32:20, 21:21, 27:22)

Košarkaši Partizana su imali želju da se revanširaju Dinamu za poraz u Beogradu, a dobru partiju nagovestili su samo u prvoj četvrtini u kojoj su bili raspoloženi u šutu. Prednjačili su Mihajlo Andrić i Stefan Birčević, koji su na kraju bili i najefikasniji kod gostiju.

Dinamo - Partizan
Izvor: YouTube


Na drugoj strani dobru "rolu" je odigrao Duško Savanović, da bi se potom u nastavku "uključili" i Rok Stipčević i Dejvid Bel – a Sasari je u drugoj deonici ubacio čak sedam trojki.

Crno-beli su serijom 11:0 uspeli da izjednače (51:51), ali potom opet sledi "rafal" domaćih koji su pogađali iz svih pozicija. Brzo su se odvojili na dvocifrenu prednost, a Partizan je, kao po pravilu, stizao rivala u finišu četvrtine.

Razlika je na kraju otišla i na maksimalnih "+22", ali je bio dobar odgovor mlađih koji su dobili šansu kada je bilo jasno da će Partizan ovde pretrpeti poraz.

Stefan Birčević je ubacio 17 poena, a Mihajlo Andrić 14 (4/5 za tri), dok je Kenan Karahodžić došao do 13. Džamon Gordon nije dobio šansu u ovom meču, bez obzira što je bio u sastavu.

Najefikasniji kod gostiju bio je Rok Stipčević sa 23 poena, Duško Savanović je dodao 18, a heroj je ipak bio Dejvid Bel koji je postigao 20 poena – uz šest trojki.

SASARI: Bel 20 (6/9 za tri), Lejsi 9 (6 as), Deveki, Derkole 9, Saketi 5, Lideka 4, Savanović 18 (4 sk), Karter, Stipčević 23 (4/5 za tri, 3 as), Laval 11 (8 sk).

PARTIZAN: Robinson 5 (6 as, 3 sk), Ratkovica 8 (5 as), Vrabac 8 (2 as), Jovanović 3, Majstorović 3 (5 sk), Birčević 17 (3 sk), Koprivica 6, Andrić 14 (4/5 za tri), Pot 8 (9 as), Karahodžić 13 (4 sk).

IZ MINUTA U MINUT:

40' Koprivica i Karahodžić - za kraj - 99:85!

40'
Derkole za 99 poen Sasarija. (99:81)

39'
Mladi Slobodan Jovanović se upisuje, nova trojka. I Karahodžić. (96:81)

37'
Dobri minuti Karahodžića, ali Sasari razliku vraća sa penala. (96:75)

36'
Karahodžić veže pet poena, pa Derkole pogađa svoju prvu trojku. (92:73)

36'
Savanović ostavljen sam u uglu, pogađa "skraćenu trojku". Rok Stipčević sa "penala" za maksimalnih +21 za domaće. (89:68)

34'
Laval pogađa uz faul Koprivice, pa slobodno bacanje. (85:68)

33'
 Vrabac dobro trči kontru, može li Partizan da uhvati priključak? (80:68)

32' Majstorović pravi faul, vrlo loš, nad Lavalom koji beleži "dva plus jedan". Ukradena lopta i zakucavanje Savanovića. Na sedamnaest razlike odlazi Sasari, trojka OPET Bela, pa vraća Robinson. (80:66)

30'
Partizan razliku ponovo vraća na jednocifrenu. Vrabac lepo pronalazi Ratkovicu za polaganje u poslednjem napadu treće deonice. (72:63)

30'
Neverovatni Bel pogađa svoju petu trojku, Andriću pokušaj za isti broj pogodaka za tri poena izlazi iz koša. Laval pravi faul nad Birčević koji koristi slobodna bacanja. (72:61)

29' 
Neopreznost u početku napada za Robinsona, pa Lejsi sa slobodnih bacanja dobija poene koje je zaslužio krađom. (69:59)

28' 
Sada Birčević pogađa za tri, kakva revija trojki u Sasariju... Stipčević beži Potu. (66:59)

27'
Andrić ima dobro šutersko veče, njegova četvrta na meču. Lejsi u kontri... (64:56)

26' 
Dejvid Bel pogađa novu trojku, fantastičan je bio u drugoj četvrtini. Koprivica pogađa sa slobodnih bacanja, pa gubi loptu. Duga dvojka Lejsija. (62:53)

24' 
Prekida ovu seriju Saketi trojkom uz zvuk sirene. Faul Koprivice u napadu.Nova trojka Stipčevića, novi "beg" domaćih. (57:51)

23' 
Loša selekcija šuta Sasarija, očajno su ušli u ovo poluvreme, a Andrić seriju nastavlja trojkom iz ugla. Asistencija Pota za izjednačenje. (51:51)

22' 
Pot "otvara" poluvreme poenima iz prodora, pa Vrabac sa linije slobodnih bacanja pravi seriju, a potom fantastičan pogodak Pota za seriju 8:0. (51:48)

20'
 Sedam trojki za Sasari u ovoj četvrtini, pogađa Stipčević preko Karahodžića koji mu je okrenuo leđa. Stefan Pot smanjuje razliku na jednocifrenu "penalima", dobra odbrana Andrića protiv Lejsija u poslednjem napadu za domaće. (51:42)

SASARI: Bel 11 (3/4 za tri), Lejsi 3 (3 as), Deveki, Derkole 3, Saketi 2, Lideka 4, Savanović 10, Karter, Stipčević 15 (2/2 za dva, 3/3 za tri), Laval 3.

PARTIZAN: Robinson 2 (3 sk, 4 as), Ratkovica 6 (4 as), Vrabac 4, Jovanović, Majstorović 3, Birčević 12 )3/4 za dva, 2/3 za tri), Koprivica 2, Andrić 8, Pot 4, Karahodžić 1.


19' 
Posle tajm-aut nova trojka Dejvida Bela. Pet trojki Sasarija u ovoj četvrtini, Stipčević za "plus deset", pa odgovara Birčević važnom trojkom. Odmah potom treća vezana trojka za Bela… (48:38)

17' 
Lepa akcija Partizana koji nalazi rešenje za odlično postavljenu odbranu Sasarija, ali je zapravo napad taj koji odlično funkcioniše kod domaćih. Dejvid Bel iz ugla, ali odmah odgovor Ratkovice. (40:35)

16' Konačno poeni iz igre, i to trojka, za Partizan. Lepo se snašao Ratkovica i pogodio odmah po prijemu lopte. Džikić nastavlja da "osvežava" postavu na terenu i traži dobitnu petorku, pa je do sada napravio veliki broj izmena. (35:30)

15' 
Dosta greše košarkaši Partizana, pa nakon koraka Karahodžića loptu gubi i Ratkovica. Mladi košarkaš Partizana ipak dobija faul u duelu sa Karterom i prekida niz Sasarija, samo jednim poenom.Der Kole pogađa trojku, maksimalnih "plus osam". (35:27)

14'
 Novi dobar potez Savanovića, pa Rok Stipčević iz "step-beka". Najveća prednost za Italijane do sada. (31:26)

13' 
Savanović na iskustvo protiv Karahodžića, već je na osam poena, a Koprivica je u kontra-ritmu. Koraci, promašen zicer, previše razmišljanja i faul u napadu. Stipčević iz ugla, nakon sjajnog kombinovanja. Koprivica se ispravlja, uz silaznu putanju. (27:26)

11' 
Stipčević pogađa "cirkusku" trojku, skakala je lopta dugo po obruču, a još jednom silazna putanja za Partizan. Lepo je prošao Pot i spustio loptu na tablu pre blokade Lavala. (22:24)

10'
Prva četvrtina pripala je Partizanu, Adin Vrabac završava za "plus tri". (19:22)

9'
 Laval i Savanović se lepo snalaze pod košem Partizana, a Koprivica i Karahodžić ne dolaze do poena na drugoj strani. Savanović kažnjava trojkom za vođstvo, kratkog daha. Birčević uz silaznu putanju. (19:20)

7'
Na početku meča razigrani Andrić i Birčević, a osvajač srebra sa Olimpijskih igara pogađa prvu trojku. Treću za Partizan. Međutim, ima već dva faula, a sa penala se upisuje i Duško Savanović. (12:18)

6' 
Birčević lepo pronalazi Andrića koji je "namestio ruku" za tri poena. Lideka, međutim, dva puta vezano dolazi do lakih poena. Birčević preko ruke za "plus šest". (9:15)

4' 
Majstorović pogađa jedno slobodno bacanje, ali ofanzivni skok za Partizan. Andrić odmah pogađa trojku i crno-beli u seriji. Prekida je Saketi sa "penala". Ulazi mladi Slobodan Jovanović. (5:10)

3' 
Promašaj Lideke, a prvo vođstvo crno-belima donosi Stefan Birčević. Od Lejsija vidimo da voli da solira i pravi dva ishitrena i vrlo loša šuta. Frenk Robinson slobodan sa slobodnih bacanja, pa svoje mesto ustupa Andriću. Ratkovica je zamenio Vrapca. (3:6)

2'
Pot kratak za dva, pa Dejvid Bel promašuje "otvorenu trojku". Ništa bolja realizacija ni Adina Vrapca, fantastičan potez, sam ka košu - i promašaj. Prve poene postiže Lejsi, trojka, pa Majstorović posle lepe akcije pod košem. (3:2)

Startna petorka Partizana: Pot, Robinson, Vrabac, Birčević i Majstorović.

Startna petorka Sasari: Bel, Lejsi, Deveki, Sarketi i Lideka.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC