• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda - PAO: "Pobede su slađe kad je teško"

Autor mondo.rs

Crveno-beli i "zeleni" izlaze na teren u 19 časova. Ko će pobediti? Glasajte u MONDO anketi

 Zvezda - PAO: "Pobede su slađe kad je teško" Izvor: MN PRESS

Karte su bile u prodaji samo 15 minuta. I taj četvrt časa bio je uvod u večerašnji spektakl: Crvena zvezda mts - Panatinaikos.

Na parketu dvorane "Aleksandar Nikolić", pred punim tribinama, ekipa Dejana Radonjića dočekaće "zelene" iz Atine, koji su doputovali u Beograd u sredu i uveče odradili trening.

I jedan i drugi tim ulaze u međusobni duel sa trijumfima ostvarenim u utorak, manje od 48 sati pre večerašnjeg meča.

Zato, oba tima dočekuju večerašnji meč sa skorom 11-8, s tim da je Zvezda poslednjih šest trijumfa ostvarila u nizu, koji će pokušati da produži još jednom pobedom nad šestostrukim prvakom Evrope.

Crveno-beli su slavili u poslednja dva međusobna okršaja ovih timova u Beogradu, a trijumf u današnjem meču omogućiće pobedniku još jedan veliki korak ka plasmanu u Top 8.

Evroliga je u najavi 20. runde večerašnji duel označila kao "meč kola", u kojem i domaćin i gost umor ostavljaju po strani pred velikim izazovom.

"Moramo da se skupimo, Evroliga je. Koliko god da je fizički teško, motivacije ne sme da manjka i snage mora da se nađe. Kad se dobija - sve je mnogo lakše. Najgora su putovanja s gostovanja posle poraza, kad su spuštene glave. Ovako, kad se pobedi, onda sve lakše pada - i rano ustajanje i autobusi i spavanje na aerodromu, ali to nije nešto na šta nismo navikli i šta je dosad uticalo na nas", rekao je u najavi meča Luka Mitrović.

"Serija pobeda, neporaženost u ABA ligi, sve to značajno utiče na atmosferu i svi smo orni i nestrpljivo dočekujemo svaki naredni meč. Kada pobeđujete, onda se stvara i sve veća i veća želja za novim trijumfima. Motivacije ne manjka, to ovu ekipu pokreće, nosi, spremni smo za sutra i spremni dočekujemo sledeći meč", dodao je krilni centar.

Ipak, rekordi, nizovi i projekcije plasmana nisu tema razgovora u svlačionici Radonjićevog tima. Mitrović ističe da je i dalje rano za preseke i za svođenje računa.

"Ne razmišljamo o tome, zaista, već samo o svakom sledećem meču i borbi za trijumf. Atmosfera je zaista dobra, ali tek smo u januaru i glavne bitke tek predstoje. Biće i poraza, naravno, nemoguće je pobediti sve utakmice do kraja sezone, ali pozitivno razmišljamo, tako radimo i verujemo u sebe i to što radimo. Ne krijemo da nam je Top 8 cilj, naročito posle ovih pobeda, ali trudimo se da se ne opterećujemo time. Ima još 11 mečeva do kraja Evrolige, svaki će biti izuzetno težak, imaćemo sjajnog protivnika na drugoj strani, ko zna šta će se sve izdešavati. Idemo iz meča u meč, uživamo u svakoj utakmici i sa velikim nestrpljenjem dočekujemo svaki sledeći izazov".

Dan uoči utakmice, centar Panatinaikosa Janis Burusis rekao je da mu prija NBA ritam mečeva i "back to back" nastupi, sa malom vremenskom distancom između mečeva. Svu težinu takvog sistema Zvezda je osetila i ove nedelje, kada joj je odložen, pa preusmeren let ka Vitoriji, uz povratak iz Španije od desetak sati u putu.

Mitrović kaže da su u takvim uslovima i uspesi lepši, uprkos objektivnim preprekama.

"I pobede su slađe posle takvih problema, skupimo se još više, budemo tim više nego ikad i to je jedini recept. Nije uvek sve sjajno i bajno, ovo su problemi sa kojima se i ostale ekipe susreću, ali sigurno da smo ponosniji u sebe kada posle nekog dugog puta i teškog rasporeda obezbedimo veliku pobedu".

Anketa

Ko pobeđuje večeras?

  • Crvena zvezda mts

    93.75% (30)

  • Panatinaikos

    6.25% (2)

Ko pobeđuje večeras?

Rezultati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC