• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dino Rađa: Svaka čast Zvezdi

Autor mondo.ba

Legendarni hrvatski košarkaš Dino Rađa govorio je o evropskim uspjesima Crvene zvezde, ABA ligi, ko će iz bivše Jugoslavije da ostavi trag u NBA ligi...

 Dino Rađa: Svaka čast Zvezdi Izvor: MN PRESS

Vlasnik dvije olimpijske medalje i dvostruki prvak Evrope sa nekadašnjom Jugoplastikom redovno prati dešavanja u svijetu košarke.

Bivši centar Boston Seltiksa, u kojem je proveo četiri sezone i prosječno ubacivao oko 17 poena po meču, danas obavlja funkciju predsjednika Stručnog savjeta Hrvatskog košarkaškog savjeta.

U intervju za banjalučke "Nezavisne novine" pohvalno je govorio o izabranicima Dejana Radonjića, koji ove sezone briljiraju u Evroligi i ABA ligi.

"Nema se tu šta puno reći. Svaka čast Crvenoj zvezdi na ostvarenim rezultatima. Na ovim prostorima se uvijek igrala dobra košarka", izjavio je Rađa.

Splićanin nema visoko mišljenje o regionalnom takmičenju - ABA ligi.

"Ta liga je privatna i služi privatnim interesima. Mislim da bi se pod okriljem FIBA ili ULEB-a, svejedno je, trebalo organizovati neki novi format koji bi kasnije kroz svoj protok išao ka nekom višem plasmanu".

Izdvojio je između ostalog i trojicu košarkaša koji će po njegovom mišljenju da ostave trag u NBA ligi.

"Tu je definitivno Bojan Bogdanović, koji je tu već neko vrijeme. Dario Šarić je na dobrom putu, a izdvojio bih i Denverovog Nikolu Jokića. Radi se o dobrom igraču. Oni već sada imaju zapažene role u svojim klubovima i mogli bi imati zapaženu NBA karijeru", naglasio je nekadašnji centar Jugoplastike, Virtusa iz Rima, Bostona, Panatinaikosa, Zadra, Olimpijakosa, Cibone i Splita.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC