• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radonjić: Bilo je dobre odbrane, sad mora najbolja

Autor mondo.rs

Trener Zvezde naglasio da će njegov tim u petak imati veoma težak zadatak protiv Efesa. O pritisku zbog pobeda: "To ovaj tim ne opterećuje"

 Radonjić: Bilo je dobre odbrane, sad mora najbolja Izvor: MN PRESS


Dan pred meč protiv Anadolu Efesa u hali "Aleksandar Nikolić", trener Zvezde Dejan Radonjić privodi kraju komplikovanu pripremu ekipe za taj susret.

I dalje bez Nemanje Dangubića i Stefana Jovića, a sa Ognjenom Kuzmićem koji je sinoć (sreda) trenirao prvi put od petka, šef struke srpskog i regionalnog prvaka imao je i ima težak zadatak da spremi ekipu za duel protiv jednog od najeksplozivnijih timova Evrolige.

Prvi duel ovih rivala, odigran krajem novembra u Istanbulu, završen je ubedljivom pobedom ekipe Velimira Perasovića (100:79).

"Bio je to jedini meč u kojem nismo bili konkurentni i bez šanse da iznenadimo. Primili smo 100 koševa, dozvolili protivniku da igra na sve načine kojima je pokazao svoj ogroman kvalitet", podsetio je Dejan Radonjić u sredu, na konferenciji za novinare.

U osvrtu na kvalitet rivala iz Istanbula, trener Zvezde naglasio je da je Efes tim koji igra veoma dobro u gostima i naglasio da je sa tog aspekta možda i najteži rival koji dolazi u Beograd.

O Efesu...

"Imaju sjajnog plejmejkera (Tomasa) Ertela, sa kojim smo imali mnogo duela i pre nego što je došao u Efes. Tu su i (Džejson) Grejndžer, kao i (Džedi) Osman, izuzetno talentovan turski igrač. Naravno (Tajler) Hanikat daje dodatni kvalitet, posebno u skoku, tu je i Brendon Pol na spoljnoj poziciji, igrač je sjajnih šuterskih mogućnosti. Centarska linija sada im je pojačana Aleksom Kirkom, (Derik) Braun igra sjajno donosi mnogo u svim segmentima... Dešon Tomas, takođe, tu je da pomogne na više pozicija. Lideri su u ofanzivnim skokovima, odlični su šuteri sa svih pozicija", rekao je Radonjić.

"Puno puta igrali smo dobru odbranu, ali mislim da protiv Efesa moramo još bolje da bismo pobedili. To neće biti lako, ne zbog problema, već i zato što smo apsolutno svesni kapaciteta i ambicije Efesa ove sezone, kao i prethodnih"

Uz nekoliko rečenica o povređenima, Radonjić je rekao da se i protiv Mornara videlo da su iznuđene rotacije nove za ekipu. Na pitanje o značaju koji sutrašnji meč donosi, posebno u takvoj situaciji, odgovorio je:

"Odigrali smo 20 važnih utakmica, sutra je 21. Od Darušafake je svaka važna. Spremamo se za sutrašnji duel znajući i sećajući se jako dobro šta smo pričali, kao i kakvih je komentara bilo. Bilo bilo je optimista, naravno, koji su nam 'davali' tri do četiri pobede. Neki, su govorili i da će ih biti do sedam"

"Ako se u takvoj situaciji stvara neki pritisak zato što dobro igramo, onda nema razloga danas to optereti. Ne, nas opterećuje samo sportska želja i ambicija. Naporno radimo i žao mi je što nismo u potpunosti spremni, jer je predstojeći meč težak i zahtevan, kao što ćemo do kraja u svaki meč pokušati da uđemo što je bolje moguće. Nema razloga da se podiže važnost ovog meča. Znamo svi da je novi sistem, novi format. Treba biti strpljiv, jer nam je takav pristup doneo dosta dobrog. A, analiziraćemo posle".

Upitan koliko je teško ostati čvrsto na zemlji uprkos sve glasnijim pričama navijača o "napadu" plasmana na Fajnal-for, trener Zvezde odgovara:

"Napredovao Kuzmić, ali i drugi"

Upitan da prokomentariše Evroligino priznanje Ognjenu Kuzmiću, najboljem igraču takmičenja u januaru, Radonjić je rekao: "Drago mi je da momci izgledaju dobro. On je jedan od onih kod kojih se vidi napredak u igri, a nije jedini koji je napravio iskorak u odnosu na prošlu sezonu. Ima i nekih koji igraju bolje nego ranije, a nisu centri", nasmejao se Radonjić.

"Treniramo svaki dan i dobro nam ide. Svestan sam da pobeda donosi jedno stanje, poraz drugo", počeo je Radonjić, pa povišenim tonom odbacio uticaj pritiska na njegov tim.

"Ako budemo izgubili neki meč, to će se dogoditi zato što smo igrali loše, a protivnik bio bolji od nas. To će biti razlog i ništa više od toga. Pokazali smo i u prethodnim godinama kako se borimo sa tim, a bilo je mnogo važnijih i težih mečeva. Ta tema ne postoji više. Ovo je ekipa koja je prošla dosta toga, zajedno sa mnom", podvukao je Radonjić.

Duel Zvezde i Efesa počeće u petak u 20.45 časova. Crveno-beli igraju za 13. pobedu i nastavak serije od sedam uzastopnih trijumfa - najduže u Evroligi ove sezone.

Parovi 21. kola:

Uniks - Olimpija 17 časova
Fenerbahče - CSKA 18.45
Žalgiris - Barselona 19
Bamberg - Makabi 20
Armani - Darušafaka 20.45

u petak

Galatasaraj - Panatinaikos 18
Baskonija - Real 20.30
Zvezda - Efes 20.45

Tabela: Real 15-5, CSKA 15-5, Olimpijakos 14-6, Fenerbahče 13-7, Zvezda 12-8, Baskonija 12-8, PAO 11-9, Darušafaka 10-10, Efes 9-11, Žalgiris 8-12, Barselona 8-12, Bamberg 7-13, Uniks 7-13, Makabi 7-13, Armani 6-14, Galatasaraj 6-14.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC