• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LIGA 10: Sloboda nadigrala "studente"

Autor mondo.ba

Na užarenoj atmosferi tuzlanskog "Mejdana" košarkaši Slobode nanijeli su treći ovosezonski poraz košarkašima sarajevske Bosne. Tuzlaci su bili bolji rezultatom 77:64 u 14. kolu košarkaškog Prvenstva BiH.

 Liga 10 rezultati 14. kola 77:64 Izvor: MONDO/Samir Cacan
Izvor: MONDO/Samir Cacan

Domaći su mnogo bolje otvorili utakmicu i poveli trojkom Mirze Hrnčića. Nakon pet minuta igre imali su prednost od 12 poena (17:5). Tu razliku su držali do kraja prve četvrtine. Košarkaši Bosne pokušavali su tricama smanjiti prednost "crveno-crnih", ali im je falilo preciznosti. Pogodili su svega jednu trojku od šest pokušaja. Griješili su i domaći, ali su na kraju prve četvrtine Tuzlaci otišli na odmor s prednošću od 12 poena (26:14).

Bosna je ozbiljnije ušla u drugu dionicu, napravila dobru seriju i smanjila prednost domaćih na sedam poena. Dobrom igrom i trojkom Saše Vasiljevića gosti iz Sarajeva su uspjeli doći na minus dva poena (36:34). Ipak, košarkaši Slobode su na odmor otišli s prednošću od pet poena (41:36). Pokušao je Delalić sa zvukom sirene da sa sredine igrališta smanji zaostatak Bosne, ali se lopta odbila od obruč.

Obje ekipe imale su dosta oscilacija u igri, ali je Sloboda bila nešto efikasnija u trećoj četvrtini. Imali su i "studenti" svojih trenutaka, ali su na kraju Tuzlaci s osam poena (59:51) ušli u zadnjih deset minuta.

Istim tempom nastavili su domaći i nakon četiri minute igre povećali prednost na 71:58. Prednost od trinaest poena Sloboda je na kraju i zadržala i zasluženo slavila 77:64.

Slobodu su do pobjede predvodili Devon Braun s 14, te Almir Hasandić i Božo Dumić sa po 13 postignutih poena. Najbolji u redovima gostiju bio je Goran Ikonić sa 16 poena, a Sarajlijama nije pomoglo ni Delalićevih 15 poena.

U narednom kolu Sloboda će gostovati kod Građanskog, a Bosna će dočekati KK Bošnjak.

LIGA 10 - 14. KOLO:

Kakanj - Zrinjski 87:75
Široki - Mladost 100:77
Bošnjak - Spars 76:91
Sloboda - Bosna 77:64
Leotar - Građanski 83:59

TABELA: Bosna (-1) 23, Zrinjski 23, Spars 22, Kakanj (-1) 21, Sloboda (-1) 21, Široki 20, Leotar 20, Mladost 19, Bošnjak 18, Građanski (-1) 17.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC