• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda: Ko je "državni projekat"? Više ne ćutimo!

Autor mondo.rs

Opširno i oštro saopštenje KK Crvena zvezda mts o dešavanjima na meču protiv Partizana u ABA ligi. "Sramna atmosfera", "vređanje", deo o sudijama, ali i o "državnom projektu". Pitanja za Danilovića, čelnike ABA lige. Pomenut i Vujošević!

 Zvezda: Ko je "državni projekat"? Više ne ćutimo! Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Derbi u košarci se nastavio!

Saopštenje KK Crvena zvezda mts povodom dešavanja na utakmici protiv Partizana u 21. kolu ABA lige, a posle "detaljne analize", što je, smatraju u Zvezdi, "odličan povod da se pokrenu brojna pitanja", uz poruku:

"Predvodnik regionalne i srpske košarke na njih više neće da ćuti!".

"Razlog za obraćanje javnosti, nije bilo kakav ishod jedne utakmice, ma kako se ona završila, i posebno što ne utiče na naše ambicije i ciljeve, već ono što se na njoj dešavalo i što više ne predstavlja ni trunku sporta", piše u saopštenju crveno-belih.

Zvezda je nezadovoljna, ogorčena ponašanjem navijača Partizana:

"Igrači i malobrojna delegacija KK Crvena zvezda mts osećali su se i dočekani su u svom gradu, u svojoj zemlji, u dvorani u kojoj treniraju i igraju svoje utakmice, kao da su u ratnoj zoni! I to je prava sramota, na koju ne želimo da se oglušimo, niti da je više prepisujemo nekakvoj 'atmosferi', 'žaru borbe' ili ko zna kakvim terminima, kojima će se samozvani idelozi služiti objašnjavajući nam da je 'sve to normalno' ili da pokušavamo da objasnimo poraz koji za nas nema nikakve posledice. Baš zato postavljamo pitanje i upozoravamo - šta nas očekuje u važnijim utakmicama od ove?".

U Zvezdi se žale na to što su konstantno vređani "najprizemnijim uvredama", kao i na to što "nijedan tajm-aut nije mogao da bude održan normalno od kiše projektila kojom su pogađani trener, igrači, tim-menadžer, lekar...".

"Nikome nije palo ni pamet da makar pokuša da zaustavi ovaj svojevrsni linč!", piše u saopštenju i naglašava: "Ovaj 'performans' smo već gledali, ali više nećemo, niti želimo da se spremamo za svojevrsni revanš te vrste, kada budemo organizovali utakmicu kao domaćini, jer to onda više nije sport!".

Zvezda primećuje da su na tribinama, u velikoj većini, oni koji su tu došli samo da bi vređali protivnika, a ne da bi podržali svoj tim.

"Ta lažna 'kvaziopozicija' koja se i pre i posle utakmice zahvaljuje predsedniku Vlade Srbije na pomoći, a tokom utakmica proziva istog, treba i da kaže da u svom sponzorskom pulu (koji je sve veći i mahom ga čine državne kompanije) ima Telekom Srbija, Naftnu industrije Srbije, i od skoro Aerodrom 'Nikola Tesla'".

Podsetivši da su igrači Zvezde spavali po aerodromskim klupama u Kazanju, Bilbauu, što je, opet se primećuje bila, "svojevrsna zanimljivost i zabava za medije", ovaj klub postavlja, kako se navodi, "ključno pitanje":

"Ko je ovde državni projekat?".

U saopštenju se dodaje da KK Crvena zvezda mts ima jednog državnog sponzora, a to je Telekom Srbija, a da "svi ostali nemaju veze sa budžetom Republike Srbije".

Nije zaboravljen ni Duško Vujošević!

"Da li predstavnik Srbije u Evroligi KK Crvena zvezda mts  treba da ćuti na ovo licemerje i prihvatanje teze da '100  puta ponovljena laž, postaje istina”? ili će se javnost samo iznenaditi kada čuje da je KK Crvena zvezda mts u  opasnosti da ne završi sezonu u Evroligi, iako ima šanse da napravi senzacionalan rezultat i plasira se među najboljih osam klubova Evrope. Svojevrsna 'ideologija' u kojoj se vređaju svi, sada i  trener našeg kluba koji nikada ni jednim gestom nije provocirao ni jednog sportskog rivala, reprezentativci ove zemlje koji igraju za Crvenu zvezdu, ustanovljena je još  pre desetak godina i zahvatila je srpsku košarku, pa i košarku u regionu kao najteža bolest, ali je postala 'model ponašanja'.Tvorac te ideologije, kome želimo dobro zdravlje i pored uspeha KK Crvene zvezde mts, je sada daleko odavde i bezuspešno pokušava da uspostavi vezu sa Beogradom".


Poruka za predsednika KSS Predraga Danilovića je...

"Sigurni smo da novoizabrani predsednik KSS-a ima veliko iskustvo sa događajima u našoj i regionalnoj košarci od  2000. godine do danas. Podsećamo ga da je prilikom 'izbora' najavio da mu je prvi i osnovni cilj 'normalizacija odnosa između najvećih klubova u Srbiji'. Eto mu prilike  da to i pokaže već naredne nedelje u Nišu, gde će biti na velikom ispitu!".

Zvezda je nagovestila da utakmica protiv Partizana, na završnom turniru kupa u Nišu (ako do nje dođe), možda neće ni biti odigrana ili završena:

"KK Crvena zvezda mts, kao klub za koji navijaju milioni ljudi u ovoj zemlji, ovom prilikom ga upozorava da će u slučaju bilo kakve 'reprize' ovog 'nedeljnog performansa' i bilo kakvih nemilih scena, vređanja, bacanja predmeta u teren i sličnih 'slučajnih izliva navijačkih strasti' dovesti u pitanje odigravanje svake utakmice u dvorani 'Čair' jer ne želi u svojoj zemlji da razmišlja о bezbednosti svojih članova igrača, trenera...!".

A pitanje za čelnike ABA lige je u vezi sa sudija,a...

"KK Crvena zvezda mts takođe pita direktora ABA lige Krešimira Novosela, sportskog direktora Žarka Čabarkapu, predsednika sudijske komisije Branka Jovanovića i komesara lige lztok Remsa po kom osnovu se na vrlo interesantan način delegiraju sudije za mečeve visokog rizika u toj ligi? I kako to da ekipa Crvene zvezde mts u dosadašnjem toku Evrolige za 21 kolo ima zbirno manje tehničkih grešaka, nego za jednu utakmicu ABA lige? Takođe, postavlja se pitanje da li su ciljevi jedne utakmice lepi potezi ili nesportski prekršaji? Milionski auditorijum mogao je da se uveri kakav je kriterijum deljenja pravde bio na utakmici koja se odigrala u skoro potpuno neregularnim uslovima.  Ko utiče na 'sudački odjel' i da li zapravo njim rukovodi direktor lige, koji to ne bi smeo da radi? Takođe, i ko je to 'oborio' pravilnik o kaznama, u kome svi klubovi moraju da plaćaju svoje kazne u roku od 21 dan, ali je nekome dozvoljeno da to uradi posle 3 meseca i to pred nedeljnu utakmicu, samo zato da ne bi došlo do skandala jer po propozicijama, nedeljna utakmica nije ni trebalo da se igra?".

Poruka svima navedenima u saopštenju i javnosti je sledeća:

"Zato svi pomenuti u ovom saopštenju, isto treba da posmatraju kao svojevrsno upozorenje da jedan veliki klub kakav je Crvena zvezda mts neće više nemo posmatrati bilo kakve vrste neregularnosti, razne spletke, i posebno stvorenu atmosferu licemerja u kojoj nas neki sa tri i više državnih sponzora nazivaju 'državnim projektom'. Na potezu su čelnici ABA lige. Za sve što može da se dogodi u narednom periodu posledice neće snositi KK Crvena zvezda mts".

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Simo

Smrc smrc smrc.

Republika Srpska

Pa vi

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC