• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvanično je: Novi klub KK Cedevita Olimpija (FOTO)

Autor mondo.rs

U Ljubljani predstavljen novi klub koji je fuzija dva dosadašnja, a koji će nastaviti da igra u ABA ligi sa ciljem da dođe do Evrolige. "Ovo ne znači da jedan klub preuzima drugi, već ravnopravno spajanje dva kluba s visokim ambicijama".

 Zvanično je: Novi klub KK Cedevita Olimpija (FOTO) Izvor: MN PRESS

Od danas je i zvanično - formiran je novi klub KK Cedevita Olimpija čije će sedište biti u Ljubljani.

Predsednici dosadašnjih klubova Cedevita i Olimpija Emil Tedeski i Tomaž Berločnik u dvorani Tivoli predstavili su projekt fuzije klubova iz Zagreba i Ljubljane.

"Sve ovo radimo jer volimo košarku. Stvaramo. Imaćete priliku da ispratite jednu pionirsku, novu, avangardnu delatnost. Ovo ne znači da jedan klub preuzima drugi, već ravnopravno spajanje dva kluba s visokim ambicijama. Prvi put u Evropi dva profesionalna kluba spajaju se preko granice. To niko na kontinentu nije napravio. Ovo niko nikada nije napravio ni u jednom sportu. Ponosan sam i uzbuđen. Ovo nije dolazak još jednog velikog sponzora u Ljubljanu, odlazak kapitala iz jedne države u drugu, ovo je ravnopravno spajanje dva kluba", poručio je Tadeski u Ljubljani.

On je dodao da će u Sloveniji novoformirani klub imati daleko veću podršku navijača, nego što je to bio slučaj sa Cedevitom u Zagrebu.

"Sve se radi zbog publike, a u Ljubljani imamo izvanredne uslove. Stožice su košarkaški hram Evrope. Postoji interes za košarkom jer je Slovenija aktuelni evropski prvak. To spajanje je toliko uzbudljivo, da sve primedbe da izdajemo nacionalni interes čine se smešnima. Ovo nam se čini kao logična stvar, sinergija sportskog, igračkog i trenerskog kadra", dodao je Tadeski.

On je dodao da su do detalja utanačeni svi uslovi saradnje, uključujući i budžet.

''Budžet će sigurno biti veći nego što je imala Olimpija i veći nego što je imala Cedevita. Ovo je nastanak novog kluba. Ali ne gledamo samo sledeću sezonu, nego dugoročno. Imat ćemo konkurentan budžet za vrh ABA lige i konkurentnost u Evrokupu''.

Isto je kada je u pitanju i igrački kadar.

''Dogovorili smo se da nijedan igrač neće biti potpisan bez zajedničke saglasnosti, a trenutno pregovaramo sa nekoliko slovenačkih igrača'', dodao je dosadašnji čelnik Cedevite i rekao da je dugoročni cilj plasman novoformiranog kluba u Evroligu.

Novoformirani klub nastaviće da se takmiči u ABA ligi.

"ABA liga je liga u kojoj su vlasnici klubovi, ali nemamo nikakvih ograničenja u ovom projektu. Tako da ne vidimo nijedan problem u ovom spajanju. Članstvo u ABA ligi nije članstvo država nego članstvo klubova", naglasio je Tadeski i napomenuo da je jedan od glavnih ciljeva novoformiranog kluba Cedevita Olimpija rad s mladim igračima i stvaranje najjačeg omladinskog pogona u regiji.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MILOŠ

NAPOKON NEKO JAK DA UGROZI ZVJEZDU

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC