• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Armani rutinski protiv Baskonije za vrh tabele, Micov dvocifren

Autor mondo.rs

Italijanski predstavnik u najjačem evropskom takmičenju zauzeo je prvu poziciju, barem do sutrašnjih utakmica. Ekipa Etorea Mesine savladala je Baskoniju za šesti trijumf u sezoni.

 Armani-Olimpija-Milano-rutinski-protiv-Baskonija-za-vrh-tabele-Evroliga Izvor: MN PRESS

Košarkaši Armanija, barem neko vrijeme, biće prvoplasirana ekipa u Evroligi. Pobjeda nad ekipom Baskonije u sedmom kolu ovog takmičenja osamila ih je na čelu barem do kompletiranja kola.

Italijanski predstavnik je na svom terenu rutinski izašao na kraj sa Baskonijom i na kraju je upisao pobjedu rezultatom 81:70. Svojim šestim trijumfom, uz samo jedan poraz, stekli su prednost nad CSKA i Baselonom koji će mečeve ovog kola odigrati sutra.

Možda će vas zanimati

Gosti iz Španije su imali prednost od pet poena nakon prvih deset minuta košarke. Ona je neutralisana već u drugoj dionici, pa je milanski tim na veliki odmor otišao sa šest poena viška. Presudio je baš taj drugi dio, jer je tada zaustavljena ekipa Baskonije koja je posustala u nastavku meča.

Iako su u drugom poluvremenu igrači Baskonije postigli 40 poena, to nije bilo dovoljno da meč uvedu u neizvjesnu završnicu. Milanski tim, ove sezone sjajno predvođen Etoreom Mesinom, održavao je stečenu prednost do posljednjih sekundi meča.

U pobjedničkom timu se istakao Amadeo dela Vale sa 15 poena, a MVP oktobra u ovom takmičenju, Serhio Rodrigez je postigao 13. Rol i Micov su se zaustavili na po 12 poena, a dvocifren je, sa 10 poena, bio i Mak. Nemanja Nedović je upisao samo dva poena, uz dva promašaja za dva i tri promašaja za tri poena.

Najbolji u španskoj ekipi bio je Nik Stauskas, koji je susret završio sa 15 poena. Pratili su ga Fal i Henri sa po 13, a istakao se i iskusni Šengelija sa 12 poena.

Italijanski tim će prenoćiti na čelu Evrolige, dok je Baskonija upisala četvrti poraz u takmičenju. Pored pet mečeva koji su odigrani danas, u 7. kolu Evrolige se igraju još četiri susreta, a svi su na programu sutra.

Evroliga, 7. kolo:

Zenit - Himki (73:87)
Crvena zvezda - Real Madrid (70:85)
Olimpijakos - Anadolu Efes (67:86)
Makabi - Alba (104:78)
Olimpija Milano - Baskonija (81:74)

petak:
Fenerbahče - Bajern (18:45)
Žalgiris - Barselona (19:00)
Panatinaikos - Valensija (20:30)
Asvel - CSKA Moskva (20:45)

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC