• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najefikasniji u redovima Srbije: Znali smo ko smo, ali nismo to pokazali

Autor mondo.rs

Mladi bek je ubacio 27 poena, ali to nije bilo dovoljno za pobjedu nad Gruzijom!

 Eurobasket-2021-Kosarkaska-reprezentacija-Srbije-Srbija-Gruzija-90-94-Aleksa-Avramovic-izjava Izvor: MN PRESS

Srbija je neočekivano poražena od Gruzije na svom terenu (94:90), a trijumf nacionalnom timu nije donijela ni sjajna partija Alekse Avramovića. Na debiju Igora Kokoškova u Beogradu, Gruzijci su bili bolji.

Nekadašnji košarkaš Borca iz Čačka je imao sjajno veče o kom nije želio da priča nakon utakmice. Poraz boli, pa njegovih 27 poena padaju u drugi plan.

Možda će vas zanimati

Sjajno poentersko izdanje nije krunisano pobjedom?

''Neću da polazim od indivudualnog učinka. Smatram da je trebalo da iskoristimo podršku publike i pozitivni naboj koji smo imali nakon utakmice sa Finskom. Mislim da smo dobro počeli utakmicu, napravili smo razliku, ali nismo znali da je iskoristimo. Šermadini i MekFaden su pogodili teške šuteve'', rekao je Avramović.

Selekcija koju je nekada predvodio Igor Kokoškov već godinama uigrava gotovo iste igrače. Gruzijci nisu imali čime da iznenade srpski tim?

''Da, kao što sam i rekao, uigrana ekipa, zajedno igraju godinama i dobro se poznaju. Falio im je samo Šengelija. Nije im bilo teško da se uigraju. Ne tražim izgovore, samo smo mi nova reprezentacija, sada smo se skupili prvi put'', dodao je mladi bek.

Najefikasniji košarkaš Srbije u porazu od Gruzije otkrio je i neke od razloga poraza u beogradskoj hali ''Aleksandar Nikolić''.

''Nismo imali energiju kao protiv Finske. Trebalo je da igramo više presinga. Ova utakmica je pokazala da smo odigrali slabiju odbranu nego u prvom meču'', istakao je on.

Mladi košarkaš je istakao da se u nastupima za reprezentaciju uvijek osjeti pozitivna trema i tenzija, ali da je to motiv više za igranje. On je dodao da je reprezentativna košarka drugačiji nivo od klupske, kao i da se igrači nakon igranja za Srbiju vraćaju bolji u svoje ekipe.

Upitan za ocjenu rada u ovom prozoru, u novom timu i sa novim selektorom, nakon pobjede nad Finskom i poraza od Gruzije, Avramović je istakao:

''Biće bolje. Sigurno. Kad se uigramo. Znali smo ko smo, znali smo šta treba da radimo, ali jednostavno to danas nismo iznijeli na parket'', završio je razgovor igrač Estudijantesa.

Momak kog je prethodnog ljeta Unikaha uzela iz Varezea je večeras bio impresivan. Pogodio je 6/8 šuteva sa linije slobodnih bacanja, identično je šutirao i za dva poena, a dodao je i tri trojke iz četiri pokušaja.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC