• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević i Sagadin najveći na ovim prostorima: Stariji je, pa bolje razume

Autor mondo.rs

"Mislim da igrače treba gledati kao kompletne osobe", rekao je trener sa stažom u tri najveća hrvatska kluba, Zadrom, Splitom i Cibonom.

 Duško Vujošević i Sagadin najveći na ovim prostorima: Stariji je, pa bolje razume Izvor: MN PRESS

"Što sam stariji, shvatam da su Vujošević i Sagadin najveći treneri s ovih prostora, jer su proizveli toliko igrača, čak i za NBA", rekao je Ante Nazor tokom intervjua za "Slobodnu Dalmaciju", tvrdeći da bi o karijeri košarkaških trenera trebalo suditi više prema formiranim igračima nego osvojenim titulama.

Kao primere, 41-godišnji Splićanin naveo je starije kolege, koji su jedno vreme bili ljuti rivali na klupama Partizana i Crvene zvezde. Ono što mu se posebno dopadalo u Vujoševićevom i Sagadinovom radu jeste selekcija, u kojoj je važno bilo i kako se igrač razvija kao ličnost.

Možda će vas zanimati

Izvor: MN PRESS

Nazor je u oktobru 2018. treći put preuzeo Zadar i sačuvao nekadašnjeg prvaka Jugoslavije ispadanja iz ABA lige, potom stigao do polufinala hrvatskog Kupa i plej-ofa, ali je već posle tri utakmice ove sezone dobio otkaz u dvorani "Krešimir Ćosić". U januaru je prihvatio poziv mađarskog ZTE, u kom ga je i zatekla aktuelna pauza zbog pandemije korona virusa.

"Mislim da igrače treba gledati kao kompletne osobe", rekao je trener sa stažom u tri najveća hrvatska kluba, Zadrom, Splitom i Cibonom.

"Vidim sebe kao takvog trenera, koji nije isključivi takmičar, već je uporedo posvećen i razvoju igrača", izjavio je i konstatovao da se, poput većine svojih savremenika, nije često dobijao ni vreme, ni poverenje da radi dugoročno.

"Nastojim pomiriti ta dva koncepta, a to traži pristup igraču kao kompletnoj osobi. Ali, mi ovde imamo i smenu zbog rezultata ostvarenom u tom i tom trenutku, koja nam visi nad glavama. Zato i zaostajemo za svetom", prokomentarisao je Nazor i stao na suprotnu stranu u odnosu na zagovornike izlaska hrvatskih klubova iz ABA lige.

"Kažu da ta liga nije dobra za hrvatske klubove. Kako je onda dobra za Partizan, koji izbacuje igrače, a za tebe nije?", pitao je Nazor.

"Znači da ti u nečemu grešiš. To nas vraća na pitanje koncepta, gde si sada, šta želiš biti? Pa upravo je ABA izbacila rekordno veliki broj NBA igrača...", naveo je.

"Treba krenuti od sebe. Svi se, kao, brinu za hrvatsku košarku, a evo, meni su ostali dužni upravo hrvatski klubovi, iako sam hrvatski trener. O čemu onda zapravo pričamo?", rekao je Nazor.

Tvrdi da je srpska košarka više naučila u vreme jugoslovenske lige, a kasnije i bolje primenila sve što je nasleđeno iz vremena kada je naša Prva liga bila najjače košarkaško tamičenje u Evropi.

"Srbi su u tom smislu nekako bolje nasledili tu priču od bivše države, nego mi. Tamo je košarka kao sport ostala na visokom niovu, a nama je tek četvrti, peti sport u Hrvatskoj. Današnji klinci idu u druge sportove, fudbal, rukomet...", primetio je i prisetio se kraja 80-ih i početka 90-ih kada je Jugoslavija dala šest šampiona Evrope u sedam sezona:

"Nije tako bilo kada sam bio četvrti, peti razred... Tada je ceo Split išao na utakmice Jugoplastike".

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC