• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KK Mladost: Košarkaški savez BiH radi u interesu Bosne Rojal, smatramo da je rezultat 20:0 u našu korist!

Autor mondo.ba

Predstavnici Košarkaškog kluba Mladost s ogorčenjem su primili vijest da je njihova utakmica prvog kola Lige BiH protiv Bosne Rojal odgođena na zahtjev Sarajlija i to na dan odigravanja.

 KK Mladost: KS BiH radi u interesu KK Bosna Rojal Izvor: MONDO/Samir Cacan

Nastup Bosne Rojal u novoj sezoni bio je pod velikim znakom pitanja tokom ljeta i klub je u jednom trenutku odustao od takmičenja, ali je pred sam početak skupio novac, angažovao igrače da bi onda tražio odgodu meča. Mrkonjićani im nisu izašli u susret jer nisu imali dovoljno dobre razloge za to, a uprava ekipe sumnja da gostujući tim kupuje vrijeme za uigravanje jer su im pojačanja stigla prije nekoliko dana.

Možda će vas zanimati

Prema riječima sportskog direktora Mladosti Miladina Rmuša utakmica je odgođena uz dozvolu komesara takmičenja Nadira Koredžije mada Upravni odbor to nije dozvolio.

"Košarkaški savez BiH radi samo u korist Bosne Rojal, a na štetu svih ostalih klubova koji pošteno rade i plaćaju igrače. Savezu je bitno da sačuva klub iz Sarajeva dok smo im mi svi ostali nebitni osim kada treba platiti kotizaciju ili uplatiti kaznu. Utakmica je zakazana za 19 časova, a oni su nam javili u 11 da neće doći. Navodno, sinoć im je stigao igrač iz Srbije koji je imao blage simptome virusa korona, odnosno temperaturu, pa će morati da ga testiraju kao i sve ostale igrače pa bi mogli igrati tek u srijedu. Nismo htjeli da odgodimo susret pa kada su sve iscrpili onda su izmislili navodnu bolest zajedno sa generalnim sekretarom Amerom Čolanom koji tvrdi da je to odluka Upravnog odbora mada predstavnici KS RS u KS BiH tvrde da nisu glasali za to", istakao je Rmuš, a prenio "Glas Srpske".

Dan prije utakmice Bosna Rojal nije imala registrovanih igrača u Savezu iako je rok za to istekao u srijedu.

"Mladost ovu utakmicu smatra odigranom jer prema propozicijama takmičenja nije moguće odgoditi meč 48 sati prije početka i smatramo je dobijenom 20:0, tako da nećemo igrati ako oni budu dolazili. Nismo se dogovorili u vezi sa odgodom i Savez tu ne može ništa. Ne želimo nekome da dajemo dodatno vrijeme za uigravanje", dodao je Rmuš.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC